ОСТАННІ НОВИНИ

Усі затримані активісти звільнені з-під варти – Штаб національного спротиву

|

У п`ятницю останній із 234-х протестувальників був звільнений із-під варти.

Про це повідомляє з посиланням на Штаб національного спротиву агентство “Інтерфакс-Україна”.

Згідно з повідомленням, рішення щодо останнього активіста – Дмитра Полтавця – ухвалив Голосіївський райсуд Києва.

У Штабі зазначають, що Полтавець був затриманий 23 січня на вулиці Грушевського в Києві, йому інкримінують ст. 294 КК (участь у масових заворушеннях).

Раніше джерело у правоохоронних органах повідомило агентству, що протягом 14 лютого будуть звільнені з-під варти всі затримані раніше учасники масових акцій протесту.

Станом на ранок п`ятниці під вартою залишалися всього 11 затриманих мітингарів, у тому числі 4 – у Черкаській області, 2 – у Дніпропетровській і 5 – у Києві й області.

У четвер прокурор Києва Микола Бескишкий озвучив перелік вулиць і будівель столиці, які мали бути звільнені протестувальниками до 17 лютого для набуття чинності січневим законом про так звану “амністію” і звільнення від карної відповідальності підозрюваних ув участі й організації масових заворушень у Києві.

За його словами, йдеться про розблокування 9 вулиць центральної частини Києва (Грушевського, Городецького, Хрещатик, Інститутська, Трьохсвятительська, Владимирський узвіз, Прорізна, Заньковецкої та Майдан Незалежності) і демонтування 19 барикад, які там споруджені. Обов`язковою умовою є й звільнення будівлі КМДА.

У Штабі національного спротиву заяву прокурора назвали провокацією.

Як відомо, Майдан вимагав звільнення від покарання й звільнення з-під варти усіх активістів, схоплених силовиками.

Суди ж пом`якшили запобіжні заходи учасникам акцій протесту, найчастіше посадивши їх під повний чи частковий домашній арешт, при цьому багатьом із них до майбутніх судів змінили статтю звинувачення на більш тяжку – участь в “масових заворушеннях”.

Українська правда

Фото: PHL

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *