ОСТАННІ НОВИНИ

Рятувальники застерігають бути обережними на тонкій кризі

|

За даними Львівського регіонального центру з гідрометеорології на території області очікується хмарна погода з проясненнями. Вранці місцями невеликий дощ. Вдень часом дощ. Вранці 14 лютого місцями туман видимістю 200 – 500 м, на дорогах ожеледиця. Вітер західний 7 – 12 м/с. Температура повітря вдень 2о– 7оС тепла. Про це Львівський портал повідомили у прес-центрі ГУ ДСНСУ у Львівській області.

14 лютого на ділянках з льодоставом річок басейну Дністра очікується скресання криги, льодохід, місцями можливе формування заторів льоду. У зв’язку із збереженням затору льоду на річці Стрий біля села Завадів можливе різке коливання рівня води.

Головне управління ДСНС України у Львівській області застерігає рибалок та дітей про те, що вихід на тонку кригу водойм може бути дуже небезпечним.

Визначити реальну товщину льоду можна лише пробуривши лунку: для переправи одного пішохода безпечною вважається лід товщиною не менше 5-7 см; для влаштування ковзанки на кілька осіб – 10-12 см.

Пам’ятайте: вирушати на водойми поодинці та у нічний час небезпечно. Перетинаючи замерзлу водойму, будьте обережними, уважно слідкуйте за крижаною поверхнею, обходьте ділянки, вкриті товстим прошарком снігу (під снігом лід завжди тонший). Небезпечними також є місця із швидкою течією або де є виток води, джерела, струмки й теплі стічні води підприємств.

Слабша крига і там, де є вмерзла рослинність – кущі, дерева, очерет, водорості. Особливо обережно спускайтеся з берега – лід може нещільно прилягати до суходолу чи мати тріщини. Пересуваючись по кризі, пам’ятайте, що відстані між людьми має бути не менше 5-6 метрів. Не направляйтеся на водойми поодинці!

Що стосується риболовлі, рятувальники застерігають, що зимова підлідна ловля риби потребує особливо суворого дотримання правил поведінки на кризі:

– не пробивайте поруч багато лунок;

– не збирайтеся великими групами на одному місці;

– не пробивайте лунки на переправах;

– не ловіть рибу поблизу вимоїн та занадто далеко від берега;

– завжди майте під рукою міцну мотузку, довжиною 12-15 метрів;

– тримайте поруч з лункою дошку або велику гілку.

Будьте уважними та бережіть себе!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *