ОСТАННІ НОВИНИ

Меркель зустрінеться з Кличком і Яценюком

|

У вівторок канцлер Німеччини Ангела Меркель зустрінеться з очільниками УДАРу Віталієм Кличком та “Батьківщини” Арсенієм Яценюком. Про це повідомляє німецька газета Більдт.

Цю зустріч видання назвало “дипломатичним наступом канцлера”, яка з листопада безпосередньо не втручалася в конфлікт. У минулі тижні Меркель неодноразово зверталася до Януковича, попереджаючи його про небезпеку нового застосування насилля, але “поводила себе стримано”.

“Візит Кличка показує, наскільки інтенсивну участь керівництво Німеччини приймає у вирішенні конфлікту (в Україні). Зараз слід використовувати усі шанси, щоб направити Україну на шлях правової держави”, – підкреслив голова Комітету з іноземних справ Європарламенту Елмар Брок.

Німецьке видання підкреслює, що візит опозиції до Німеччини “дає нову надію” на вирішення конфлікту в Україні. Газета нагадує, що міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр зараз перебуває з візитом у Росії, де поміж іншим говоритиме і про ситуацію в Україні. Раніше він погрожував українській владі санкціями.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *