ОСТАННІ НОВИНИ

Створення Народних Рад – законне право повсталого народу, стверджує Панькевич

|

Створення Народних Рад є не забаганкою рішуче налаштованих протестувальників, а цивілізованим способом реалізації народом свого природного і конституційного права на народовладдя. Про це заявив заступник Голови ВО «Свобода», народний депутат України Олег Панькевич, коментуючи рішення судів про незаконність ухвал місцевих рад про визнання Народної Ради України та створення місцевих Народних Рад. Поінформувала Львівський портал прес-служба партії.

Як зазначив Олег Панькевич, народний протест українців проти цієї влади є не лише природним наслідком пригноблення кримінально-олігархічним режимом – він ще й повністю відповідає букві та духу Конституції України і правам людини.

«Якби в Україні органи влади дотримувалися Конституції та законів, якби з усіх правоохоронних органів функціонував в правовому руслі хоча б суд, у народу не було б жодної потреби займати приміщення органів влади, створювати Народні Ради чи протистояти «Беркуту». Тому що люди могли б відстояти свої права в суді чи в прокуратурі. Однак на 23 році незалежності ми опинились в ситуації, коли в Україні немає незалежних та не корумпованих правоохоронних органів. Усі гілки влади повністю залежні від Президента і його соратників-олігархів. Правоохоронні органи перетворились на органи обслуговування режиму, вони захищають і виправдовують усі корупційні дії, пограбування народу, а народ не має можливості захистити свої права в суді. Це кругова порука, замкнене коло мафіозної репресивної машини, яка ігнорує закон і не дозволяє вирішувати суспільні конфлікти на користь громадян, навіть якщо вони тисячу разів праві. Відбулася повна узурпація влади режимом Януковича. А якщо народ не може припинити узурпацію влади і домогтись від органів влади виконання вимог законодавства за допомогою суду чи в інший передбачений законами спосіб, в нього не залишається іншого вибору, як відновити конституційний лад власними зусиллями. Тому Народні Ради є не забаганкою рішуче налаштованих протестувальників, а цивілізованим способом реалізації народом свого природного і конституційного права на народовладдя.

Немає нічого дивного в тому, що прокурори і судді з формальних підстав визнають Народні Ради незаконними, посилаючись на що завгодно, лише не на Конституцію України. Ці пси кримінального режиму мовчки та із задоволенням спостерігали за узурпацією влади, не гребуючи можливістю безкарно поживитися коштом українців. Вони кажуть про порушення якихось законів повсталим народом, а тим часом мовчать на відверте порушення законодавства, наприклад, коли купка регіоналів у Верховній Раді «штампує» антинародні закони, коли всупереч усім регламентним процедурам вручну голосують закони колесніченка-олійника-симоненка, які не тільки порушують конституційні права українців, а й просто суперечать здоровому глузду», – зазначив Олег Панькевич.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *