ОСТАННІ НОВИНИ

Українські ультрас оголосили перемир`я через події в країні

|

Фанати українських футбольних клубів оголосили перемир`я на невизначений термін задля того, щоб зупинити конфронтацію в суспільстві.

Офіційну заяву виклали на порталі ультрас.

У заяві наголошується, що в українському суспільстві зараз склалася дуже непроста ситуація.

“У деяких фанатських рухів вже почалися проблеми у своїх містах з органами “правопорядку” та місцевою “владою” виключно тому, що представники цих рухів публічно висловили свою мирну, громадянську позицію”, – сказано в заяві.

“У зв`язку з цим ми вважаємо, що продовжувати будь-які протистояння між собою – це злочин, який зіграє проти нас же самих і в підсумку тільки погіршить сьогоднішню ситуацію в суспільстві”, – наголошують ультрас.

Враховуючи вищесказане, вболівальники прийняли рішення укласти перемир`я між рухами фанатів різних клубів.

На час перемир`я зокрема забороняється завдавати будь-яких образ супернику.

Здійснюється жорсткий контроль за тим, щоб виключити будь-які конфліктні ситуації з простими вболівальниками не команд-опонентів як на виїзних, так і на домашніх матчах.

Крім того ультрас також нагадують, що “зараз відносини між нами повинні будуватися за принципом того, що ми всі в першу чергу – Українці”.

“Тобто на першому місці повинні бути взаєморозуміння, довіра та взаємовиручка”, наголошують фани і запрошують усіх уболівальників приєднатися до цього перемир`я і без агресії ставитися один до одного.

“Провладні політикани всіх мастей і містечкові “лідери” продовжують вести лицемірну і брехливу гру, протиставляючи одну частину населення України іншій.

Уміло маніпулюючи ними ж створеними настроями у людей, вони відверто брешуть, навішують ярлики і, мабуть, дуже хочуть, щоб конфронтація в суспільстві стала необоротним явищем”, – сказано в заяві.

“І люди, яким вони промивали мізки, вже остаточно перестали бачити, в чому і в кому причина переважної більшості проблем України і, зокрема, подій останніх декількох місяців.

Саме тому ми вважаємо, що продовжувати будь-які конфронтації у фанатському середовищі в даний момент – злочин проти світлого майбутнього України.

“Від Луганська до Карпат фанат фанату – друг і брат””, – сказано в повідомленні.

Рішення про перемир`я повністю підтримали лідери фанатських рухів наступних футбольних клубів:

Прем`єр-ліга: Волинь Луцьк, Ворскла Полтава, Динамо Київ, Дніпро Дніпропетровськ, Закарпаття Ужгород, Зоря Луганськ, Карпати Львів, Металіст Харків (Південна і Північна трибуни), Металург Запоріжжя, Металург Маріуполь, ФК Севастополь, Таврія Сімферополь (Сектор 5 і Сектор 9), Чорноморець Одеса, Шахтар Донецьк.

Також 18 клубів Першої і Другої Ліги а також фанатські рухи аматорських ліг і без клубів.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *