ОСТАННІ НОВИНИ

Самооборона Львівщини пікетуватиме обласну прокуратуру

|

Самооборона покаже прокурорам наскільки «воєнізованими» є добровольці Майдану Львівщини. Про це Львівський портал повідомили у Комітеті Майдану Львівщини.

Добровольці самооборони Львівщини завтра 14 лютого о 12.00  влаштують пікет – марш  перед Львівською обласною прокуратурою, що на проспекті Шевченка, 17/19 у Львові.

На знак протесту проти переслідувань збоку влади хлопці та дівчата продемонструють прокурорам області свідому громадянську позицію і покажуть наскільки «воєнізованими» та «озброєними» є добровольці самооборони на Львівщині.

Водночас самооборона вимагатиме закрити кримінальне провадження за фактом створення на Львівщині незаконних воєнізованих формувань, яке кілька днів тому під процесуальним керівництвом прокуратури Львівщини відкрила ГУ МВСУ у Львівській області, і яке фактично дало старт незаконним переслідуванням громадян, які у рамках волонтерської діяльності та відповідно до чинного законодавства України об’єднались для проведення мирних акцій у межах Комітету Майдану Львівщини.

О 13.00 колона із сотень самооборони та волонтери Майдану «Свої» організовано рушить у напрямку до пам’ятника Іванові Франку, де буде оголошено про початок акції «Я підтримую самооборону».

Нагадаємо, 11 лютого за процесуального керівництва прокуратури області слідчі ГУ МВС України у Львівської області розпочали досудове розслідування за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.260 КК України (створення не передбачених законом воєнізованих формувань або участь у їх діяльності). Санкція цієї частини вказаної статі передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Таким чином влада розпочала переслідування добровольців, які на волонтерських засадах впродовж  кількох тижнів записувались до самооборони Львівщини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *