ОСТАННІ НОВИНИ

Пшонку і Якименка просять перевірити сепаратистські заяви Добкіна

|

Депутат Іван Стойко просить СБУ та Генпрокуратуру перевірити заклики голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна до федералізації України.

Відповідний текст депутатського звернення до голови СБУ Якименка та Генпрокурора Віктора Пшонки є у “Української правди”.

“Заклики керівника Харківської ОДА до федералізації України в умовах політичної кризи в країні, це реальна загроза для суверенітету і територіальної цілісності держави”, – наголосив Стойко.

“Згідно зі ст. 109 Кримінального кодексу, “публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій, – караються обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк”, – нагадав він.

“Якщо це робить представник влади, покарання – позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.  Звертаюся до Вас з вимогою вивчити це питання, вжити негайних і жорстких заходів щодо недопущення  неконституційної зміни державного устрою”,- попросив Стойко.

Як відомо, раніше Добкин заявив: “Федералізація дає можливість законодавчо, конституційно закріпити право території на більш широкі повноваження. Якщо проводити децентралізацію в унітарні державі, то скільки повноважень на місця не давай, ухвалюється один спеціальний закон за назвою бюджет, і вся ця самостійність регіонів і децентралізація перетворюється на пшик”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *