ОСТАННІ НОВИНИ

Українська армія посилила охорону складів зі зброєю

|

Загострення ситуації в Україні змусило Збройні сили посилити охорону складів із зброєю і боєприпасами, повідомляє УНН з посиланням на інтерв’ю очільника Міноборони України П.Лебедєва, яке оприлюднене на веб-сайті уряду.

За словами очільника Міноборони, це було зроблено для того, щоб уникнути можливості захоплення складів і використання зброї проти мирних громадян.

При цьому, за його словами, наразі підрозділи ЗСУ перебувають у місцях дислокації і функціонують в штатному режимі. Зокрема, у повному обсязі проходять заплановані заняття та тренування з бойової підготовки особового складу.

“Участь підрозділів Збройних сил відповідно до ст.17, 37 Конституції України у внутрішньополітичній боротьбі повністю виключена. Але загострена ситуація в країні не залишила байдужими військовослужбовців і співробітників Міністерства оборони. Як громадяни України, вони також висловили свою громадянську позицію. Зокрема, були проведені загальні збори особового складу Збройних сил України, на яких 87 % військовослужбовців підтримали дії Президента з приводу врегулювання існуючого конфлікту мирним шляхом і не допущення загострення громадянського протистояння”, – зазначив П.Лебедєв.

При цьому, говорячи про те, за яких умов армія може бути задіяна у врегулюванні ситуації в країні, очільник Міноборони пояснив, що, відповідно до Закону “Про Збройні сили України” це можливо тільки за умови введення надзвичайного або воєнного стану в країні.

“За Конституцією воно вводиться Указом Президента і підлягає подальшому затвердженню Верховною Радою. У даний час такого Указу немає і Збройні сили України продовжують стабільно виконувати свої обов`язки по обороні країни, захисту її суверенітету і територіальної цілісності в режимі мирного часу”, – наголосив П.Лебедєв.

Нагадаємо, на початку цього місяця в.о. Міністра оборони України Павло Лебедєв заявив, що Міноборони та ЗСУ можуть бути задіяні у розв`язанні кризової ситуації, що склалася в Україні тільки у разі введення надзвичайного або воєнного стану.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *