ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни хочуть розгону Майдану

|

61% опитаних громадян Росії впевнені у допустимості «використання поліції для розгону протестувальників» і « відсічі спроб захоплення адміністративних будівель» 

Про це свідчить опитування, проведене Всеросійським центром вивчення громадської думки (ВЦВГД), пише в сьогоднішньому випуску видання «Комерсант-Україна».

Так, більшість респондентів не схвалюють «радикально налаштованих» протестувальників в Україні. Більше половини (55%) респондентів (опитування проводилося 1-2 лютого серед 1600 осіб у 42 суб´єктах РФ) «засуджують» «радикально налаштованих» учасників протесту, які «використовують каміння і пляшки із запальною сумішшю». Ще 26% відповіли, що відчувають щодо них «антипатію», а 15% – «розчарування». У кожного десятого поведінка демонстрантів викликає «недовіру», стільки ж ставляться «байдуже». Лише 1% опитаних зізналися, що мітингувальники викликають у них «симпатію», «повагу» або «довіру».

ВЦВГД також поставив запитання про оцінку дій спецпідрозділу «Беркут», які «витримують радикально налаштованих мітингувальників» 59% опитаних впевнені, що «Беркут» «просто робить свою роботу». Ще третина респондентів переконані, що «Беркут» «рятує країну від розколу, занурення в хаос і безвладдя». Тільки 5% учасників опитування відповіли, що «Беркут» «захищає злочинний режим, б´є простих людей і порушує права людини». Загалом у допустимості «використання поліції для розгону протестувальників» і « відсічі спроб захоплення адміністративних будівель» впевнені 61% респондентів. «Неприпустимими» такі дії вважають 29% опитаних (ще 10% не змогли відповісти).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *