ОСТАННІ НОВИНИ

Рибак відмовився скликати позачергове засідання парламенту

|

11 лютого голови опозиційних парламентських фракцій ВО «Свобода», ВО «Батьківщина» та «УДАР» відповідно до Регламенту скерували Голові Верховної Ради України Володимирові Рибаку заяву про проведення 13 лютого 2014 року позачергового пленарного засідання парламенту. Однак попри наполягання опозиціонерів В.Рибак відмовився скликати засідання Верховної Ради, мотивуючи це тим, що так звана більшість не підтримує цієї вимоги. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ВО «Свобода».

Як повідомив заступник голови фракції ВО «Свобода» у парламенті Андрій Мохник, необхідність проведення позачергового засідання зумовлена зростанням напруги у суспільстві. Одначе так звана парламентська більшість та особисто В.Рибак своєю бездіяльністю свідомо усувають Верховну Раду України від розв’язання глибокої суспільно-політичної кризи в Україні.

«Ми запропонували розглянути під час позачергового засідання всього три питання, які б допомогли одразу припинити та унеможливити подальшу ескалацію конфлікту між народом і владою. Зокрема, йдеться про повернення до Конституції 2004 року, що дозволило би здійснити перерозподіл повноважень між президентом, урядом і парламентом, позбавивши таким чином Януковича можливості й далі перетворювати Україну на диктаторську державу. Також необхідно розглянути питання внесення змін до закону про декриміналізацію, за якими усіх заручників режиму Януковича має бути негайно звільнено без будь-яких умов. І третє – започаткування конституційних змін на базі Конституції 2004 року.

Однак Рибак відхилив пропозицію щодо скликання позачергово засідання, чим вкотре засвідчив, що влада не зацікавлена у тому, аби дати старт розв’язанню глибокої суспільно-політичної кризи в державі. Ба більше, прикриваючись одним із пунктів Регламенту, який дозволяє так званій більшості зупинити ініціативу трьох фракцій щодо проведення позачергового засідання, влада знову дала зрозуміти, що йти на поступки українському народові та на виконання вимог людей не готова, чим лише стимулює протестні настрої та свідомо посилює ескалацію протистояння з громадянами, які протестують по всій країні», – зазначив Андрій Мохник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *