ОСТАННІ НОВИНИ

Майданівці під стінами Генепрокуратури вимагали: «Пшонку – на тушонку!»

|

12 лютого 2014 року кількасот активістів Майдану, пікетували Генеральну прокуратуру України, з вимогою звільнити заарештованих учасників протестних акцій. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Київської міської організації ВО «Свобода».

Основною вимогою пікетувальників було звільнення усіх заручників, яких утримує режим Януковича, та повна реабілітація усіх учасників акцій протесту.

Під час пікету мітингувальники скандували: «Пшонку – на тушонку!», «Зека – геть!», «Волю політв’язням!».

Народний депутат України Ігор Сабій, звертаючись до пікетувальників, наголосив, що нині Генпрокуратура України фактично стала терористичним центром, бо замість того, щоби стежити за порядком і законністю в державі, вона затримує заручників і шантажує учасників мирних акцій протесту.

«За останній тиждень прокуратура змінила звинувачення затриманим учасникам акцій протесту зі статті «Хуліганство» на «Участь у масових заворушеннях», що передбачає набагато жорсткіші заходи. Саме дії та бездіяльність прокуратури стали однією з причин, через які люди вийшли на вулицю з протестами. Ми вимагаємо від Генпрокуратури припинити залякувати людей, говорити з народом мовою ультиматумів, негайно звільнити усіх заручників режиму Януковича та провести повну реабілітацію всіх учасників протестних акцій!», – зазначив Ігор Сабій

Депутат-свободівець Юрій Михальчишин назвав абсурдом ситуацію, коли в українців стріляють люди, у яких на шевронах – синьо-жовтий прапор, який так само піднімає громада, виходячи на протестні акції.

«Розуміємо, що нас прагнуть штовхнути на непоправний крок – на те, щоб українець зі Львова стріляв в українця з Луганська, щоби українець із Сімферополя бив ґумовим кийком українця з Чернігова, щоб українець з Харкова ненавидів українця з Черкас. Це може закінчиться великою трагедією, яку ми проходили сто років тому. Сьогоднішня наша вимога до Генеральної прокуратури дуже проста: припинити сталінську практику репресій, відпустити людей, які насправді не вчиняли злочинів. Треба негайно це зробити і не перекреслювати надію на мирне врегулювання ситуації, бо надія поки що є», – підкреслив Юрій Михальчишин.

Народні депутати зайшли до приміщення Генеральної прокуратури, аби передати її очільникові В.Пшонці вимоги громади. Також разом із парламентарями до ГПУ зайшов адвокат Дмитра Юрченка, який перебуває за ґратами і якого затримано тільки за те, що він перевозив у своєму автомобілі шини.

Під час зустрічі було обговорено необхідність негайного звільнення усіх затриманих активістів, зокрема Дмитра Юрченка.

У Генеральній прокуратурі о 14:00 заплановано брифінг представників ГПУ.

Фото: прес-служби ВО «Свобода».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *