ОСТАННІ НОВИНИ

Суд виправдав Попова та Сівковича за розгін Майдану – ЗМІ

|

Печерський райсуд Києва 7 лютого закрив кримінальне провадження і виправдав екс-голову Київської міськдержадміністрації Олександра Попова та екс-заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича. Про це пише газета «Сегодня» з посиланням на джерела в суді. Нагадаємо, Попову і Сівковичу були пред´явлені підозри в перевищенні влади у зв´язку з подіями на Майдані Незалежності в ніч на 30 листопада 2013 року.

«Провадження закрито. Звинувачення знято», – сказало джерело в судових інстанціях щодо рішення щодо екс-глави КМДА. В оточенні Попова дану інформацію підтвердили.

Разом з тим, за даними газети, Сівкович, з якого зняли звинувачення в перевищенні влади або службових повноважень, розповів журналістам, що поки не знає, чим буде займатися і де працювати: «Я зараз на лікарняному: коли вийду, тоді й вирішу».

Нагадаємо, 14 грудня генеральний прокурор Віктор Пшонка заявив, що співробітники Генпрокуратури України вручили повідомлення про підозру у перевищенні влади у зв´язку з подіями, які сталися в ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича, голові Київської міської державної адміністрації Олександру Попову, тодішньому начальнику київської міліції Валерію Коряку та заступнику начальника київської міліції Петру Федчуку. Колишній глава КМДА Олександр Попов підтвердив, що справу проти нього за перевищення повноважень під час розгону Євромайдана в ніч на 30 листопада закрито.

«Підтверджую, що з мене зняли звинувачення щодо подій 30 листопада. Проти мене немає ніяких проваджень, справу закрито. Це дійсно було 7 лютого», – заявив Олександр Попов, відмовившись коментувати деталі цю ситуацію, повідомляє «ВВС Україна».

Коментарі

Фото: Олександр Проценко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *