ОСТАННІ НОВИНИ

У Київраді відзначили 120-річчя громадської організації «Сокіл»

|

Відзначення 120-річчя громадської організації «Сокіл» відбулося учора, 11 лютого, у внутрішньому дворі Київської міської ради. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі КМО ВО «Свобода»

Для святкування річниці організації, яка з дня свого створення гуртувала навколо себе молодь під прапором української ідеї, пройшла тернистий шлях разом зі своїм народом, виховуючи в українцях єдність, народну силу й почуття чести, вишикувалися 3 сотні воїнів самооборони Київради. Участь в урочистостях узяв лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок, а також народні депутати-націоналісти Андрій Іллєнко та Юрій Сиротюк.

Відкриваючи захід, Олег Тягнибок зазначив: «Рівно 120 років тому у Львові було створено товариство «Сокіл». Власне, це була реакція української громади на те, що ми не мали власної держави. Будь-який окупант, який ставав на українську землю, ніколи не підтримував українців у їхньому національному, освітньому, патріотичному розвитку. І саме тому була потреба для молодих українців, патріотів вишколювати свою силу волі, вишколювати себе фізично та морально. Це товариство допомогло зібрати докупи багатьох українських патріотів. Багато з тих, хто виховувався в «Соколі», ставали героїчними борцями за українську незалежність. Те, що ми сьогодні маємо незалежну Україну, є заслугою зокрема таких молодіжних, спортивних, патріотичних організацій, як «Сокіл».

Також на святкуванні був присутній Архієпископ Стефан. Він прочитав молитву та посвятив воїнів, їхні прапори і щити, які мають боронили нашу державу від усяких внутрішніх і зовнішніх ворогів. Архієпископ попросив Господа благословити всіх тих, хто буде нести освячені знамена і захищати свою землю.

«Сьогодні ми маємо підхопити той прапор революції, боротьби, який підняли більш як століття тому наші з вами предки, які повірили й захотіли незалежної держави. В лавах нашої організації ми гуртуємо весь найголовніший мілітарний та інтелектуальний потенціял української нації. Ми – українські націоналісти, ми – молоді, і від нашої позиції сьогодні залежить майбутнє України», звернувся до воїнів голова проводу Молодіжної громадської організації «Сокіл» Руслан Андрійко.

Своєю чергою, член парламентського комітету з питань національної безпеки й оборони, народний депутат-свободівець Юрій Сиротюк зауважив: «Сьогодні наше головне завдання – тренуватися, готуватися для того, щоби перемогти. Сюди ніхто не приїхав для того, щоби гинути. Від вас залежить доля цієї країни, а від долі цієї країни залежить доля сусідніх народів. Буде вільна Україна – до осені не буде Лукашенка, а за рік не буде Московської імперії. Народи, підкорені «російській імперії», коли відчують, що можна боротися, повставати і перемагати, – вони повстануть».

Фото: http://goo.gl/Pnswg1

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *