ОСТАННІ НОВИНИ

Конгрес США пригрозив українській владі адресними санкціями

|

Палата Представників конгресу США схвалив резолюцію, в якій висловив підтримку українцям, що виступають з протестами в Києві та інших містах. За відповідне рішення проголосував 381 конгресмен, проти – 2.

Палата Представників висловила свою підтримку «демократичним та європейським устремління народу України, та його праву на вибір власного майбутнього». Конгресмени закликали США та ЄС спільно працювати над мирним виходом із кризи в Україні та підписання асоціації.

Палата Представників «наполегливо закликає владу України, українські опозиційні партії і всіх протестуючих проявляти максимальну стриманість і уникати конфронтації». Американські конгресмени просять українських високопосадовців поважати демократичні права свого народу та покарати винних у насильстві.

У резолюції закликають США та ЄС донести до української влади те, що винні у насильстві нестимуть особисту відповідальність. У разі насильства проти демонстрантів Палата Представників «може розглянути цільові санкції» проти його замовників та виконавців.

Як відомо, домогтися схвалення резолюцій Палатою Представників набагато тяжче, ніж Сенатом, який вже голосував за дві резолюції щодо України протягом останніх місяців.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *