ОСТАННІ НОВИНИ

Клюєв веде сепаратні переговори з Тимошенко?

|

Глава Адміністрації Президента Андрій Клюєв провів переговори з засудженою екс-прем`єром, лідером партії “Батьківщина” Юлією Тимошенко щодо створення Партією регіонів та “Батьківщиною” коаліційної більшості у Верховній Раді, повідомляє УНН з посиланням на видання Комерсант-Україна, яке цитує власне джерело в керівництві однієї з опозиційних фракцій.

За даними джерела, зустріч відбулася минулого тижня (3-9 лютого) в Харкові (Тимошенко з травня 2012 року перебуває в лікарні “Укрзалізниці”).

“Офіційно цю інформацію в “Батьківщині” не коментують, а джерело, близьке до глави АП, назвав її “дивною”. У той же час співрозмовник у фракції стверджує, що предметом переговорів став пошук спільного виходу з нинішньої ситуації і об`єднання зусиль ПР і “Батьківщини” в Раді”, – наголошується видання.

“У мене немає інформації про можливе створення широкої коаліції ПР і “Батьківщини” та призначення Арсенія Яценюка Прем`єром. Пропозиція, яка пролунала від Президента, актуально для Арсенія Петровича тільки в тому випадку, якщо він публічно відмежується від опозиції, від своєї програми і погодиться виконувати програму президента. Щоб іншим представникам опозиції отримати міністерські портфелі, їх фракції потрібно офіційно перейти у парламентську більшість. Тоді це питання може хоч якось обговорюватися”,- заявив у свою чергу виданню перший заступник голови фракції ПР Михайло Чечетов.

Нагадаємо, А.Яценюк згоден на формування Кабміну опозицією за умови повернення до Конституції-2004. Пропозиція А.Яценюку очолити Кабмін зробив Президент Віктор Янукович за підсумками переговорів у січні.

Внесення кандидатури Прем`єра очікується на цьому тижні (11-14 лютого). Зараз, після відставки Прем`єра Миколи Азарова, яка була прийнята 28 січня, обов`язки голови уряду виконує Сергій Арбузов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *