Колесніченко вже знає, як федералізувати Україну

|

Народний депутат від фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко виступає за федералізацію України і запевняє, що цей процес займе 10-15 років. Про це депутат заявив в ефірі телеканалу “112 Україна”, передає УНН.

“Сама Федералізація – це 10-15 років, тому що питання поетапне. Спочатку потрібно передати повноваження, гроші, потім визначити території, зробити маленький експеримент. За 3-4 роки можна перший крок зробити”, – зазначив депутат.

Колесніченко також зазначив, що є прихильником федералізації України.

“Ми повинні децентралізувати бюджетні, децентралізувати владні повноваження і віддати їх на місця. Ми повинні забезпечити соціальні та політичні ліфти для нових регіональних політичних еліт, щоб влада була максимально близька до населення, і, таким чином, ми усуваємо головні корупційні складові, які пов`язані з тим, що всі гроші в Києві. І, нарешті, головне, ми знизимо цінність президентських повноважень або повноважень депутата Верховної Ради України. Не буде сенсу проливати кров, тому що більша частина влади і грошей буде на місцях”, – зазначив Колесніченко.

Зазначимо, фракція КПУ в парламенті ініціює підняття в Раді питання про федералізацію України, і бачить в цьому вихід з нинішньої політичної кризи.

Фото: Радіо Свобода

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *