ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ екстрено готується до терактів

|

Антитерористичний центр при СБУ приводить у готовність суб`єкти боротьби з тероризмом на території держави у зв`язку зі зростанням кількості повідомлень про мінування об`єктів із масовим перебуванням людей. Про це йдеться у повідомленні Службі безпеки України.

«Антитерористичний центр при СБУ змушений привести у готовність суб`єкти боротьби з тероризмом на території держави», – заявили в СБУ.

Таке рішення ухвалено у зв`язку «із різким зростанням кількості повідомлень щодо замінування об’єктів з масовим перебуванням людей, наявністю погроз вчинення вибухів, в т.ч. на об’єктах підвищеної небезпеки (атомні та гідроелектростанції, об’єкти критичної інфраструктури, міжнародні аеропорти “Бориспіль”, “Київ”, “Львів”, “Харків”, “Дніпропетровськ”, “Донецьк”, “Сімферополь”, залізничних та автовокзалів, магістральних трубопроводів, блокування приміщень органів виконавчої влади і управління, а також закликів до захоплення об’єктів, які мають на зберіганні значні обсяги озброєння, а також спроба 7 лютого  захопити пасажирський літак».

«Заходи, що здійснюються підрозділами СБУ, МВС, Державної служби з надзвичайних ситуацій, МОЗ, Мінінфраструктури, інших суб’єктів боротьби з тероризмом та органів виконавчої влади, спрямовані виключно на забезпечення безпеки населення і недопущення злочинної діяльності з терористичною метою», – заявляють в СБУ.

Згідно з повідомленням, заходи є гласними та «мають у першу чергу запобіжний характер».

«Вони передбачають постійний міжвідомчий обмін інформацією, перевірку готовності сил і засобів, у т.ч. систем екстреного оповіщення», – додали у відомстві.

Також, за даними СБУ, «здійснюються заходи із перевірки анонімних погроз вчинити вибухи та встановлюються правопорушники, з’ясовуються їхні мотиви, про що інформується громадськість».

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *