ОСТАННІ НОВИНИ

Писарчук просить очистити Майдан від неправди та агресії

|

Керівник ЛОО партії регіонів Петро Писарчук розповсюдив звернення до координаторів Львівського євро майдану.

Текст звернення, наданий Львівському порталу прес=службою П.Писарчука, подаємо повністю:

«Ставлячись з великою шаною до щирих прагнень людей жити в європейській Україні, де панує правда, закон, повага до бідних та багатих, я не чекав революції, а робив все, що міг, щоб моє місто, моя держава, люди в ній мали роботу, пам’ятали своїх героїв, мали духовний прихисток в Божих храмах, упосліджені мали надію, що світ не без добрих людей.

Дуже часто люди мене не розуміли, навіть ті, кому судилося допомогти, обмовляли мене, шукали якусь користь в моїх діях.

Все це залишімо для Бога, який воздасть кожному по заслугах.

Прошу Вас намагатися очистити Майдан від неправди, агресії та охочих заробити на ньому. Інакше як святотатством не можна назвати дії заробітчан, що транжирять, привласнюють людські пожертви, спекулюючи на темі Майдану. Тільки на території ТВК «Південний» за останній місяць охорона затримувала двох лжеволонтерів, що збирали гроші буцімто на Майдан, а коли їх передавали охороні Майдану, виявлялося, що робили вони це з метою власної наживи.

Виявляється, платними стали різного роду пікети, що потім тиражуються відомими ЗМІ відомих «революціонерів».

Сьогодні, щоб відволікти увагу від свого недалекого лакейського плазування перед високими чільниками з Партії регіонів з Києва, очільники міста пробують натравити громаду на людей, бізнес, що не мають жодного відношення до їхньої злочинної діяльності.

За цей час, що Партія регіонів при владі в Києві, просив би показати, хто з місцевих регіоналів збагатів за рахунок держави? Чи мав хоча би один з місцевих бізнесменів, що носять квиток Партії регіонів, підряд бодай на тисячу гривень при будівництві стадіону чи аеропорту у Львові? Адже при їх будівництві корупція та відкати зашкалювали, а виконавці робіт до нині вибивають освоєні кошти. Все це робилося під акомпонемент «великих досягнень» батьків міста.

Наша позиція не раз озвучувалась – будівництво надзвичайно затратного, нині нікому не потрібного стадіону у Львові – це афера по відмиванню величезних коштів. Єврочемпіонат можна було провести не гірше і без нового стадіону, а вкрадені мільярди скерувати на розвиток інфраструктури. Але урядовці від Партії регіонів в Києві слухали не нас, а керівництво міста.

Більше того з приходом до влади уряду Миколи Азарова, у Львові правоохоронці швиденько позакривали всі кримінальні справи проти очільників мерії, які власне ініціювали місцеві депутати, громадські активісти, які не могли спокійно спостерігати за розкраданням майна, бюджетних коштів громади.

Очищення вкрай потрібне нам, щоб Бог благословив наш народ на добрі справи, давав розум розпізнати зерно від полови. Бо всі ті, хто накинувся на мене як на головного регіонала області, мають вуха, щоб мене почути, а очі, щоб мене бачити.  

Ви ніколи не бачили мене в свиті тих багаточисельних вояжів урядовців, що навідувались до Львова останнім часом. І не тому, що мене не кликали. А тому, що я не розумів мети цих візитів, не хотів своєю присутністю благословляти не завжди добрі наміри.

Думаю, багатьом очевидно, що всі ці шоу з поданням заявки на проведення зимових Олімпійських ігор в Карпатах не мають нічого спільного з реальним станом економіки держави. Дав би Бог вижити і оминути дефолту. Мета цієї затії – знову поживитись на державних грошах. І тут єдині як львівська, так і київська влада.

Я розумію і доносив до відома керівництва, що галичан не купиш подачками, а тим більше, якщо вони замішані на корупції.

І все ж таки толерантна Галичина не має права виставляти себе краєм, де розправились з Партією регіонів. Це буде ще одним аргументом для наших недругів виставляти нас мало не фашистами. Вже сьогодні я отримую безліч телефонних дзвінків зі сходу з нерозумінням, що робиться у нас. Люди здають путівки і бояться їхати в карпатські здравниці.

На Вас, кому громада Львівщини довірила очолити протестний рух людей, лежить велика відповідальність не тільки за повалення існуючої влади, але і за формування нової еліти державницького мислення, здатної в першу чергу будувати, а не руйнувати, створювати нові робочі місця, подолати корупцію, змінювати імідж держави.

Особливо хотів би звернутись до священництва. Як на мене, немає кращого, як приклад Андрея Шептицького, котрий в надзвичайно непростий час для нашого краю вів свою паству дорогою добра і любові. А тому мені, грішному, важко осягнути, коли викладачі такої поважної інституції як Український Католицький Університет можуть займатися організацією пікетів біля ТВК «Південний», добре знаючи, що помічниця президента держави Анна Герман люто мене не розуміє і разом з колишнім начальником СБУ таємно – хоча потім про це писало чимало ЗМІ – відвідувала не ТВК «Південний», а саме цей університет.

Як би ми не ставились до тих чи інших партій, мусимо пам’ятати, що їх створили люди, а церкву створив Бог. Місія Церкви – набагато вища від будь-яких партій. Пам’ятаймо про це. Партії швидко минаються, а Бог і істина – вічні.

З повагою, Петро Писарчук».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *