ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський фотограф Мар’ян Гаврилів на волі

|

В`язень Грушевського, фотограф Мар`ян Гаврилів на волі! Про це повідомляє Євромайдан SOS.

«Щойно Оболонський суд виніс відповідне рішення про зміну запобіжного заходу. Під час затримання Михайла звіряче побив “Беркут” – у нього зламаний ніс, струс мозку, досі тіло в синцях і забоях! Але головне – він на волі! 

Наша сьогоднішня акція під Генпрокуратурою дала результат – ще одна людина витягнута з лап режиму», – йдеться у повідомленні.

 

Як розповів фотограф, перед його затриманням жорстоко побили і роздягли представники Беркуту, пише Українська правда.

“Вони били мене, Беркут прямо зривав одяг. Коли побачили під курткою вишиванку, взагалі зірвали її і потім розтоптали на землі”, – сказав фотограф.

Звільнення Гавриліва відбулося після проведення пікету ГПУ активістами і спілкування адвоката із заступником генпрокурора.

“Мені почали дзвонити з прокуратури Києва, інших інстанцій. Буквально після 50 хвилин ефіру на громадському телебаченні мені подзвонили і сказали – приїжджайте до суду”, – прокоментувала адвокат Олена Сказко.

Як відомо, Львівський фотограф Мар’ян Гаврилів 22 січня фотографував сутички на вулиці Грушевського у Києві. Тоді разом із іншими людьми його затримав “Беркут”.

За словами Гавриліва, “Беркут” вивіз його за місто і побив, а вже потім доправив в Оболонський райвідділ міліції.

24 січня, згідно з судовим рішенням, Мар’яну Гавриліву обрано запобіжний захід – 2 місяці арешту.

5 лютого в Апеляційному суді Києва мав відбутися розгляд справи Мар’яна Гавриліва. Суд переніс розгляд справи на 11.00 14 лютого, осільки начебто “не знає, де підозрюваний”.

За словами брата, фотографа звинувачують у незаконному володінні зброєю. У Мар’яна Гавриліва був при собі пневматичний пістолет і усі необхідні на нього документи.

 

Фото: Євромайдан SOS

Відео: Володимир Тищенко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *