ОСТАННІ НОВИНИ

Янукович готує Клюєва на прем’єра і силовий сценарій для України – нардепи

|

З джерел у парламенті стало відомо, що депутатів від Партії регіонів зараз дуже активно обробляють, в тому числі із застосуванням погроз, проголосувати за кандидатуру Андрія Клюєва як прем’єр-міністра. Про це на брифінгу у Штабі національного спротиву повідомила народний депутат фракції «Батьківщина» Леся Оробець, інформує прес-служба партії.

За її словами, партія «яструбів» у парламенті намагається зараз «продавити» кандидатуру  Клюєва як прем’єра і реалізувати силовий сценарій в Україні.

Народний депутат пов’язує поїздку Януковича у Сочі з необхідністю «погодити кандидатуру Клюєва з північним сусідом».

«Недарма зараз Янукович поїхав у Сочі. Остання його поїздка у Сочі коштувала нам Євроінтеграції. Зараз він поїхав туди, щоб остаточно переконатися у підтримці силового сценарію у так званому примушенні до миру на території України», – сказала Оробець.

«Оскільки все надто серйозно, ми з колегами вирішили виступити з відкритим зверненням до членів Партії регіонів, народних депутатів, із закликом запобігти цьому силовому сценарію. Від них сьогодні залежить, чи зможе Янукович і Клюєв утопити країну у крові», – наголосила депутат.

Нижче наводимо повний текст відкритого листа:

«Голові фракції Партії регіонів Єфремову О.С.

Народним депутатам України – членам фракції Партії регіонів

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

Шановні колеги!

В нашій країні відбуваються історичні події. Громадяни України чи не вперше за багато років усвідомили себе господарями своєї землі та вийшли на вулиці, аби відстояти право жити у демократичній державі, яка є частиною європейської сім’ї народів. На жаль, неадекватна реакція влади на мирний протест вже призвела до кровопролиття та загострення ситуації, яка може в будь-який момент вийти з-під контролю політиків. Після цього на всіх нас чекатиме лише політична криза, економічна та соціальна катастрофа.

Аби уникнути повномасштабного громадянського конфлікту зараз ведуться перемовини між різними політичними силами. Вони проходять дуже непросто, адже надзвичайно великим є спадок взаємних образ. Але, ми впевнені, є шанс досягти порозуміння заради миру в країні та наших виборців.

Водночас, є сили, які не зацікавлені у мирному врегулюванні конфлікту. Як нам стало відомо, зараз, під тиском певних кіл сусідньої держави, президентом України розглядається варіант призначити на посаду прем’єр-міністра керівника адміністрації президента Андрія Клюєва.

Поки що у Верховній Раді немає відповідного подання та немає більшості депутатів, які були б згодні проголосувати за цю людину. Водночас, незважаючи на це, призначення А.Клюєва активно лобіюється у парламенті та поза ним. Певні люди тиснуть на депутатів, переконуючи підтримати цю кандидатуру. Зокрема, за нашою інформацією, у процесі тиску на парламент активно беруть участь заступник секретаря РНБО Володимир Сівкович та лідер громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук. Вони переконують вас, колеги, що Андрій Клюєв зможе покласти край народним протестам, запевняють, що він здатен «навести лад» у країні.

Колеги, ці люди вводять вас в оману. Призначення на посаду прем’єр-міністра людини, яка заплямувала себе кров’ю мирних демонстрантів 30 листопада, призведе лише до зростання напруги. Ситуація на вулицях остаточно вийде з-під контролю, що зробить неможливим знаходження компромісу.

Хочемо нагадати вам, шановні колеги, що ви є народними депутатами України і обрані людьми, які довірили Вам найцінніше – долю держави. Тому закликаємо вас виявити громадянську свідомість та ясно дати зрозуміти групі «яструбів» в оточенні президента, що ніколи не підтримаєте курс на силове придушення народного протесту, не дасте згоди сформувати диктаторський уряд замість уряду народної довіри!

Нагадуємо, що ви несете відповідальність не перед олігархічними групами, а перед українським народом, який ніколи не пробачить вам зради національних інтересів!

Народні депутати України

Леся Оробець

Олександр Бригинець

Андрій Павловський

Лілія Гриневич

Андрій Шевченко», – йдеться у листі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *