ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янин, який втратив руку через вибух у Києві, перебуває в реанімації у Львові: стан важкий

|

Сьогодні, 7 лютого, вночі до Львова на лікування привезли одного із постраждалих внаслідок учорашнього вибуху в Будинку профспілок. Хлопець у важкому стані, госпіталізований в реанімаційне відділення 8-ї лікарні Львова, повідомляє Гал-інфо.

Як стало відомо активістам, сьогодні в цю лікарню навідалися правоохоронці.  На місце події прибули депутат Львівської обласної ради Микола Кадикало та депутат Львівської міської ради Валерій Веремчук. Вони зустрілися з батьком постраждалого і забезпечили належну охорону.

Як зазначив Микола Кадикало, керівництво Львівської облради тримає ситуацію на контролі.

Як повідомив батько, його 20-річний син перебуває в реанімації, адже внаслідок вибуху йому відірвало кисть руки, пальці на іншій руці пошкоджені, окрім того, від вибуху він отримав опіки обличчя.

Як стало відомо від лікарів, сьогодні вранці до відділення 8-ї лікарні  Львова приїздило  п’ятеро правоохоронців. Оскільки пацієнт поступив із травмами від вибухового пристрою, то згідно з процедурою було повідомлено Сихівський райвідділ міліції, тому, очевидно, міліціонери приїхали для з’ясування обставин.

Батько постраждалого розповів, що міліціонери вже кілька разів були в лікарні.

Лікар, який оглядав хворого, заявив, що жодної інформації про його стан здоров’я, так само як і його персональні дані, він не має права розголошувати без згоди пацієнта. Окрім того, стан хлопця не дозволяє проводити з ним жодних слідчих дій.  У цей час хлопець перебуває під наглядом лікарів, йому надають усю необхідну медичну допомогу.

Активісти місцевого Майдану заявили, що не дозволять правоохоронним органам забрати хворого з лікарні. Тут вже встановили чергування Автомайдану та Самооборони.

Як повідомили Гал-інфо у ВЗГ ГУ МВС у Львівській області, лікарі через характер отриманих травм пацієнта зателефонували на «102», тому міліція зобов’язана була провести перевірку отриманої інформації. Однак через критичний стан пацієнта правоохоронці наразі не можуть вчиняти жодних дій.

Нагадаємо, як повідомила учора, 6 лютого, народний депутат Леся Оробець внаслідок вибуху у Будинку профспілок у Києві, 20-річному Роману Дзівінському відірвало ліву кисть руки, пошкоджено праву кисть та завдано інші травми.

Нагадаємо, що учора невідома особа під виглядом пакунку із ліками передала до Будинку профспілок вибуховий пристрій, який здетонував, коли волонтери його відкрили. В результаті цього двоє хлопців серйозно постраждали.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *