ОСТАННІ НОВИНИ

У Харкові невідомі під вікнами міліції спиляли пам’ятний хрест УПА

|

У Харкові невідомі вкотре спиляли залізний хрест, встановлений у Молодіжному парку на знак пам’яті воїнам Української повстанської армії. Про це повідомив член «Спілки української молоді» Роман Черемський, пише УНІАН.

За словами Черемського, пам’ятний хрест знищили увечері в середу.

«Видно, що спиляли болгаркою. Цей хрест стояв на честь загиблих героїв УПА. Раніше був камінь, потім поставили хрест, думали, що на хрест не підніметься рука, але ми помилялися», – сказав Черемський.

Крім того, невідомі відірвали табличку з написом «Українській повстанській армії», яка була розміщена під пам’ятним знаком.

Черемський наголосив, що неподалік від місця злочину розташований районний відділ міліції, з вікон якого видно пам’ятний знак. Активіст висловив здивування, що ніхто з міліціонерів не бачив невідомих, які пиляли хрест.

Член «Спілки української молоді» припустив, що цей «акти вандалізму» відбувся зі згоди місцевої влади.

«Я думаю, що це з натирки місцевої влади. Ми знаємо, як ставиться Добкін (голова Харківської ОДА – ред.) до всього цього. Я за руку, звичайно, не ловив, але, думаю, що цей фонд (Всеукраїнський громадський союз “Український фронт” – ред.) почав активну свою діяльність із акту вандалізму», – сказав Черемський.

При цьому активіст наголосив, що пам’ятний знак у вигляді каменя воїнам УПА в Харкові буде відновлено, однак після того, як буде змінена влада.

У свою чергу в міліції повідомили, що перевіряють обставини знищення пам`ятного знаку.

Водночас там заявили, що «цей хрест не відносився ні до пам`ятних знаків, ні до архітектурних споруд».

Варто нагадати, що Пам`ятний знак УПА в Харкові було встановлено у Молодіжному парку Харківською облорганізацією Народного Руху України в 1992 році з дозволу Харківської міськради.

20 грудня 2006 пам`ятний знак був знесений членами Євразійського союзу молоді, але незабаром його відновили.

Пізніше представники лівих політичних партій неодноразово вимагали від міської влади знести пам`ятний знак УПА.

26 квітня 2013 року невідомі викрали частину пам`ятника – масивний гранітний камінь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *