ОСТАННІ НОВИНИ

Кличко вимагає від Генпрокурора припинити переслідування керівника Луганського УДАРу

|

Лідер «УДАРу» Віталій Кличко вимагає від Генпрокурора вжити заходів щодо недопущення безпідставного кримінального переслідування з політичних мотивів голови Луганської обласної організації партії УДАР Віталія Серпокрилова. Про це йдеться у депутатському зверненні Віталія Кличка до Генпрокурора, пише прес-служба партії.

За словами В. Кличка, 4 лютого співробітники СБУ, МВС і прокуратури у грубій і цинічній формі провели обшук у помешканні Серпокрилова в Луганську, де в той час перебували його літні батьки і дружина брата.

«Голова Луганської обласної партійної організації Віталій Серпокрилов зазнає переслідувань з боку правоохоронних органів, фактично – за активну громадянську позицію та політичні погляди…

За словами близьких Віталія Серпокрилова, які перебували в момент обшуку в приміщенні, правоохоронці поводили себе дуже брутально, грубо реагували на будь-які репліки присутніх. Більше того, до оселі не пускали адвоката, який намагався туди потрапити на прохання Серпокрилова та проконтролювати законність проведення обшуку», – зазначив Кличко.

Лідер “УДАРу” також підкреслив, що працівники правоохоронних органів вилучили у керівника Луганського “УДАРу” партійну документацію, відеокамери та відеокасети з записами партійних конференцій, флеш-карти та низку інших матеріалів. Кличко вимагає від Генпрокурора “вжити всіх заходів щодо недопущення перевищення своїх повноважень працівниками правоохоронних органів м. Луганська та приведення їх діяльності у відповідність до Конституції і законів України”.

У своєму зверненні Кличко також виклав факти переслідування та репресій з боку правоохоронних органів й до інших членів та активістів «УДАРу».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *