ОСТАННІ НОВИНИ

Американські кораблі готові будь-якої миті евакуювати спортсменів із Сочі

|

У середу кораблі “Маунт Уїтні” і “Тейлор” ВМС США увійшли в акваторію Чорного моря, підтвердили в Пентагоні і в головному штабі ВМФ Росії.

Головне завдання морських піхотинців – бути напоготові на випадок потенційних нападів бойовиків з Північного Кавказу під час Олімпіади в Сочі, зокрема за необхідності евакуювати громадян США та інших країн, повідомляє Еспресо ТБ з посиланням на ВВС.

За словами представника міноборони США контр-адмірала Джона Кірбі, кораблі зроблять заходи в іноземні порти і проведуть навчальні заняття своїх екіпажів.

Згідно з міжнародним правом, кораблі держав, що не мають виходу до Чорного моря, в мирний час можуть перебувати в його акваторії не довше за 21 день.

США знаходяться в постійному контакті з Росією з приводу питань забезпечення безпеки на Олімпіаді в Сочі.

У ніч на четвер міністерство внутрішньої безпеки США попередило авіакомпанії, що виконують рейси до Росії, про небезпеку застосування на борту вибухових речовин, захованих в тюбики із зубною пастою.

Раніше директор ФБР Джеймс Комі заявив, що його відомство тісно співпрацює з російськими колегами, щоб виключити можливість терористичній діяльності під час Ігор.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *