ОСТАННІ НОВИНИ

Луценко заявив, що проти нього порушено справу за заклики до повалення влади

|

Екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко заявив, що проти нього порушено справу за публічні заклики до повалення влади. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила глава прес-служби Луценка Лариса Сарган, пишуть «Коментарі».

«В ефірі Громадське.TV Юрій Луценко підтвердив, що проти нього протягом останніх двох місяців порушено ще одну кримінальну справу за статтею 109 Кримінального кодексу України «Публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади», – написала Сарган.

Вона додала, що СБУ звернулася до ЗМІ з вимогою надати всім наявні записи публічних виступів Юрія Луценка на Майдані Незалежності 22 січня 2014 року.

Також Сарган нагадала, що Луценко раніше вже заявляв про дві спроби його заарештувати за весь період масових протестів в Україні. «Перший – грудневий за організацію масових заворушень, а другий – січневий, я вже диверсант … У мене 110-та стаття – «замах на Конституційний лад», 111-та – «на територіальну цілісність», це вже навіть цікаво.

Але найголовніша 113-та – «диверсії», – розповів екс-глава МВС.

Нагадаємо, Луценко закликав з 22 січня розпочати радикальні дії.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *