ОСТАННІ НОВИНИ

В опозиції пояснили, чому не реєструють конституційні законопроекти

|

У Верховній Раді хочуть створити спеціальну комісію щодо напрацювання конституційної реформи. Відповідний проект постанови включений у порядок денний у четвер.

Регіонал Валерій Писаренко стверджує, що цей проект постанови є напрацюванням погоджувальної ради у спікера ВР за участі всіх фракцій.

У ПР кажуть, що хочуть віддати головування в такій комісії опозиції в особі Руслана Князевича.

У КПУ висловили підтримку цьому проекту постанови, але наголосили, що наполягають на кардинальних змінах до Конституції (як відомо, комуністи хочуть ліквідувати посаду президента).

В УДАРі виступили категорично проти створення такої комісії, тому що за словами Ірини Геращенко у парламенті створено десятки подібних комісій, і вони довели свою неефективність.

У фракції наполягають на негайному голосуванні ефективного закону про повну “амністію” політв`язнів без жодних умов та перегляді рішення Конституційого суду про зміни до Конституції.

У “Батьківщині” повідомили, що підготували проект нової Конституції і вимагають негайного голосування за повернення до парламентсько-президентської республіки, щоб забрати “диктаторські” повноваження в президента Віктора Януковича.

Арсеній Яценюк пояснив, що цього вимагають також тисячі людей, які рухаються зараз у напрямку парламенту.

Спікер Володимир Рибак доповів, що на цей час у парламенті не зареєстровано жодного законопроекту щодо Конституції, тому він не може поставити нічого на голосування. “Свободівець” Олег Тягнибок пояснив, що опозиція не реєструє законопроекти щодо конституційної реформи, тому що немає гарантій від більшості щодо позитивного голосування.

У випадку провалу голосування до цих питань можна буде повернутись лише у вересні. Рибак оголосив перерву на 30 хвилин і покликав голів фракцій у свій кабінет для обговорення.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *