ОСТАННІ НОВИНИ

Парламент готовий проголосувати за повернення до Конституції-2004 - Жванія

|

У парламенті достатньо голосів для ухвалення Акту Про відновлення легітимності конституційного правопорядку в Україні, яким буде повернуто тіло Конституції 2004 року. Про це в ефірі 5 каналу заявив голова комітету ВР з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Давид Жванія, повідомили Львівському порталу у прес-службі депутата.

 При цьому політик вважає, що при голосуванні за Акт має бути підтримка максимальної кількості депутатів. «Уже є понад 226 голосів, які необхідні для ухвалення Акту, але ми не повинні допустити розколу в парламенті, посилення конфронтації та конфлікту. Це має бути рішення більшості депутатів, прийняте з дотриманням усіх норм Регламенту, коли спікер поставить питання на голосування і його підтримає сесійна зала. Ми не будемо йти шляхом «голосування» 16 сiчня», – наголосив політик.

При цьому він закликав депутатів із фракції ПР, які ще не визначилися, прийняти для себе рішення.

 Жванія зазначив, що після повернення до тіла Конституції 2004 року нова більшість у парламенті сформує коаліційний уряд. «Цей уряд повинен буде вивести державу з економічної кризи, провести якісні переговори як з ЄС, так і з РФ, підписати Угоду про асоціацію з чіткими гарантіями вступу до ЄС», – підкреслив політик.

Також Жванія додав, що після ухвалення Акту Про відновлення легітимності конституційного правопорядку в Україні, необхідно створити робочу групу, яка почне роботу над новою Конституцією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *