ОСТАННІ НОВИНИ

Колодій обіцяє у бюджеті-2014 збільшити фінансування Програми проведення обласного конкурсу мікропроектів

|

Львівська обласна рада і надалі якнайширше реалізовуватиме принципи конкурсного відбору та співфінансування. Про це голова Львівської обласної ради Петро Колодій повідомив під час громадського обговорення проекту обласного бюджету Львівської області на 2014 рік, яке відбулось сьогодні, 5 лютого, в приміщенні обласної ради, поінформували львівський портал у прес-службі ЛОР.

Презентували проект обласного бюджету голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик та директор департаменту фінансів Львівської ОДА Олег Демків. До обговорення долучились голови Львівської обласної ради Петро Колодій та Івано-Франківської обласної ради Василь Скрипничук, заступник голови Львівської облради Валерій П’ятак, спеціалісти органів державної виконавчої влади, депутати обласної ради та місцевих рад Львівщини, науковці та представники громадських організацій.

Зі вступним словом до учасників обговорення обласного бюджету звернувся голова обласної ради Петро Колодій. Зокрема, він наголосив на важливості відкритого процесу формування бюджету області та участі в цьому спільноти.

Щодо самого проекту бюджету Львівської області на 2014 рік Петро Колодій відзначає кілька важливих моментів, зокрема, зменшення власних надходжень до обласного бюджету з окремих джерел.

«Джерелом фінансування заходів, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом і утриманням автомобільних доріг є надходження від збору за першу реєстрацію транспортних засобів. Зокрема, якщо у минулому році надійшло більше 26 млн. грн., то план на 2014 рік складає 18 млн. грн.. Однією з причин зменшення очікуваних надходжень є запроваджений з 01 вересня 2013 року утилізаційний збір, що призвело до зменшення обсягів ввезення в Україну транспортних засобів», – зазначив він.

Ще одним негативним фактором, що впливає на зменшення надходжень до обласного бюджету, за словами голови ЛОР, є сплата податків підприємствами, які працюють на території Львівської області, до інших бюджетів.

«Згідно з інформацією Головного управління Міндоходів у Львівській області нараховується 91 підприємство, зареєстроване на території Львівщини як платник окремих видів податків. Всі вони провадять господарську діяльність тут, однак податки сплачують до бюджетів інших областей», – зауважив Петро Колодій.

Разом з тим голова обласної ради зазначив, що від  надходжень до обласного бюджету перебуває питання видатків, що спонукає шукати шляхи найбільш ефективного використання коштів обласного бюджету.

«Львівська обласна рада, як і в попередньому році, намагатиметься якнайширше реалізувати принципи конкурсного відбору та співфінансування. Зокрема, плануємо збільшити обсяги фінансування Програми проведення обласного конкурсу мікропроектів.

У час обмеженого фінансового ресурсу на розвиток території, особливого значення набувають додаткові джерела фінансування, зокрема, міжнародна технічна допомога. Цього року вперше передбачено кошти на співфінансування проектів міжнародної технічної допомоги. Найближчим часом також плануємо затвердити Порядок, який буде регламентувати співфінансування таких проектів з обласного бюджету», – наголосив Петро Колодій.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *