ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра на дорогах Львова спостерігатиметься ожеледиця, а на дахах – бурульки

|

Львівський регіональний центр з гідрометеорології попереджає, що завтра, 6 лютого, у Львові збережеться на дорогах ожеледиця. Вранці та вдень місцями ожеледь. Відтак, усіх учасників дорожнього руху просять бути максимально обережними, а також дотримуватись правил дорожнього руху. Про це Львівський портал повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

У зв’язку з перепадами температур в місті виникла загроза утворення бурульок на дахах будинків. Комунальні служби міста оперативно реагуватимуть на утворення крижаних буруль чи нагромаджень снігу на дахах і очищатимуть їх, огороджуючи сигнальною стрічкою небезпечні місця. Тож мерія закликає мешканців та гостей міста не нехтувати власною безпекою та звертати увагу на огородження, а в місцях їх відсутності самому звертати увагу на наявність небезпечних утворень з криги і снігу на дахах будинків.

За прогнозами синоптиків, завтра, 6 лютого, у Львові буде хмарна погода з проясненнями. Вночі без істотних опадів. Вранці та вдень часом мокрий сніг та дощ, слабка ожеледь. Вночі та вранці слабкий туман. На дорогах ожеледиця. Вітер південний 7 – 12 м/с. Температура повітря вночі 7 – 9º морозу, вдень 1 – 3° тепла.

7 лютого очікується хмарна погода з проясненнями. Без істотних опадів. Місцями туман, ожеледь. На дорогах ожеледиця. Вітер південний 7 – 12 м/с. Температура повітря вночі 2 – 7º морозу, вдень 1 – 6° тепла.

8 лютого прогнозується хмарна погода з проясненнями. Вночі без опадів. Вдень місцями невеликий мокрий сніг та дощ. На дорогах ожеледиця. Вітер південний 7 – 12 м/с. Температура повітря вночі 1 – 6º морозу, вдень 1 – 6° тепла.

«У зв’язку з перепадами температур в місті утворення бурульок на козирках, дахах будівель і споруд може стати серйозною проблемою. Падаючи, вони можуть травмувати перехожих. При чому, чим більше вага бурульки і чим вище будівля, з якої вона впала, тим більша вірогідність і серйозність травми. Падіння снігу, льоду з даху може привести не тільки до сильного удару або струсу мозку, але і до смерті.

Від бурульок і льоду страждають не тільки люди, але і матеріальні цінності. Наприклад, вони можуть завдати серйозного збитку припаркованому біля будівлі автомобілю. Крім того, величезна маса снігу, яка зібралась на дахах будівель, дає велике навантаження на конструкцію даху, що може привести до пошкодження покрівельного покриття. А це, у свою чергу, спричиняє значні витрати на подальший ремонт.

Все це покладає особливу відповідальність на власників будівель або на служби, що відповідають за їх безпечну експлуатацію. Найпростіший спосіб справитися з бурульками – збити їх. Але необхідно враховувати, що покрівлі часто бувають складної конфігурації, з крутими схилами. Тому, дотримуючись техніки безпеки, проводити роботи по прибиранню снігу, льоду з дахів будівель повинні люди із спеціальною підготовкою. У Львові можна побачити обгороджені і позначені сигнальними стрічками та прапорцями місця потенційного утворення бурульок та місця, де вони вже утворилися. У такий спосіб житлово-комунальне господарство намагається вберегти людей від нещасних випадків», – наголошує начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради Віктор Іваніцький.

Водночас, за інформацією районних адміністрацій, на вулицях працюють вишки, щоб збивати із будинків снігові шапки.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *