ОСТАННІ НОВИНИ

Активісти Євромайдану вимагають розслідувати злочини силовиків (фото)

|

Активісти масово надсилають звернення до Генпрокуратри, Громадської приймальні Уповноваженого ВР з прав людини та МВС, у яких вимагають розслідувати злочини стражів порядку під час подій на Євромайдані. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

За словами активістів, за час існування Євромайдану українці стали свідками непоодиноких злочинних дій силовиків, зокрема спецпідрозділу «Беркут». Інформація про це неодноразово з’являлась у ЗМІ,  однак винних досі не покарано.

«Кривавий розгін мирного мітингу, побиття автомайданівців, нелюдські катування демонстрантів, погроми в медпункті і побиття лікарів – це грубе  порушення прав людини і законів України. Всі ці події підкріплені фото-, відеодоказами, а також свідченнями очевидців.  Однак ці справи не розслідують, а злочинці досі ходять на волі. Тому ми вимагаємо у найвищого керівництва зайнятись з’ясуванням цих питань. Для цього надсилаємо відповідні звернення на ім’я Захарченка, Пшонки та Лутковської», – говорить одна з активісток Зоряна.

Молоді люди також наголошують, що жодним чином не хочуть так би мовити, «заспамити» ці держструктури, а радше здійснюють свій моральний і громадський обов’язок, повідомляючи про злочин.

«Допоки ці злочинці на волі, я не відчуваю себе захищеним у цій країні. Я боюсь, що на місці цих жертв завтра можу бути я, мої рідні і близькі. Тому чим більше буде надіслано таких заяв, тим більша вірогідність того, що ці справи будуть розслідувані, винні – покарані, а наші права – захищені», – вважає активіст Максим.

 

До слова, допомогти постраждалим від нападу міліції чи «тітушок» пропонують в Українській гельсінській спілці з прав людини (Helsinki.org.ua ). В організації просять інформувати про будь-які докази чи свідчення цих злочинних дій.

Фото: організаторів заходу 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *