ОСТАННІ НОВИНИ

Опозиція пропонує вилучити з КК статтю про масові заворушення

|

Народний депутат України від фракції «Батьківщина» Андрій Павловський пропонує виключити із Кримінального кодексу України статтю №294, яка передбачає покарання за масові заворушення у вигляді від 5-ти до 15-ти років позбавлення волі. Про це повідомляє прес-служба об’єднаної опозиції «Батьківщини».

Відповідний законопроект народний депутат зареєстрував у Верховній Раді. Метою прийняття проекту Закону є уникнення дублювання норм чинного законодавства.

«Проектом Закону пропонується у Кримінальному кодексі України вилучити статтю №294, як таку, що дублює та відтворює інші статті Кримінального кодексу України та ряд статей Кодексу України про адміністративні правопорушення…  Прийняття проекту Закону дозволить уникнути дублювання норм законодавчих актів, сприятиме гуманізації кримінального законодавства, дозволить уникнути складнощів для кваліфікації злочинів», – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Нагадаємо, що стаття №294 ККУ (масові заворушення) передбачає собою організацію масових заворушень, що супроводжувалися насильством над особою, погромами, підпалами, знищенням майна, захопленням будівель або споруд, насильницьким виселенням громадян, опором представникам влади із застосуванням зброї або інших предметів, які використовувалися як зброя, а також активна участь у масових заворушеннях – караються позбавленням волі на строк від п`яти до десяти років.

Ті самі дії, якщо вони призвели до загибелі людей або до інших тяжких наслідків – караються позбавленням волі на строк від восьми до п`ятнадцяти років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *