ОСТАННІ НОВИНИ

МЗС України викликав посла Німеччини через заяву їхнього міністра

|

У вівторок Міністерство закордонних справ України викликало німецького посла Крістофа Вайля і закликало Німеччину до “об`єктивної оцінки” процесів в країні. Про це повідомили у МЗС України.

Із послом зустрівся заступник міністра закордонних справ України – керівник апарату Андрій Олефіров.

Обурення української сторони викликала заява глави МЗС Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайєра щодо ймовірності введення санкцій проти України.

“Під час зустрічі Заступника Міністра закордонних справ України – керівника апарату Андрія Олефірова з К.Вайлем увагу німецької сторони було привернуто до заяви Федерального міністра закордонних справ Німеччини Франка–Вальтера Штайнмайєра, зробленої 3 лютого в інтерв’ю німецькому телеканалу “АРД” щодо внутрішньополітичних подій в Україні”, – йдеться в повідомленні МЗС.

Олефіров під час зустрічі з послом наголосив “на необхідності об’єктивної оцінки розвитку внутрішньополітичних процесів ситуації в нашій державі та утримання від провокуючих заяв”.

Крім того, у МЗС України попросили займати неупереджену позицію.

“У ході зустрічі також було висловлено сподівання, що Федеративна Республіка Німеччина займатиме конструктивну неупереджену позицію, що є важливим для успішного врегулювання нинішньої ситуації”, – йдеться у повідомленні.

Як відомо, 3 лютого міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр прямо в аеропорту заявив, що у випадку, якщо опозиція та президент України найближчим часом не досягнуть домовленостей щодо вирішення конфлікту, Німеччина вдасться до погроз санкціями.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *