ОСТАННІ НОВИНИ

Євросуд зробив пріоритетною справу про побиття майданівця

|

Європейський суд з прав людини прийняв справу євромайданівця Ігоря Сіренка, яка стосується його побиття силовиками, та зробив її пріоритетною.

Про це йдеться в релізі ЄСПЛ.

Згідно з інформацією, Євросуд довів до відома уряду України заяву Сіренка та запропонував йому надати зауваження стосовно цієї заяви.

Справа стосується скарг учасника тривалих протестів у Києві про те, що його було побито міліцією та незаконно затримано.

За словами Сіренка, починаючи з 29 листопада 2013 року він бере участь у протестах, що відбуваються у центрі Києва.

Він стверджує, що його було побито працівниками спеціальних підрозділів міліції під час силового розгону протестуючих та піддано незаконному затриманню 30 листопада 2013 року.

З огляду на це, він скаржиться про порушення статті 3 (заборона нелюдського чи такого, що принижує гідність, поводження), статті 5 (право на свободу та особисту недоторканість), статті 11 (свобода зібрань та об’єднання) та статті 13 (право на ефективний засіб правового захисту) Європейської конвенції з прав людини.

Сіренко також скаржиться, що заходи, до яких вдаються органи влади в Україні у відношенні до демонстрацій, порушують його та інших протестуючих права, гарантовані статтею 3, статтею 5, статтею 8 (право на повагу до приватного життя), статтею 11 та статтею 13 Конвенції, а також статтею 1 Протоколу № 1 (захист права власності).

Заява була подана до Євросуду з прав людини 28 січня 2014 року.

1 лютого 2014 року Голова Секції, на розгляд якої було передано справу, прийняв рішення про те, що уряд України має бути повідомлено про цю заяву та запрошено надати, до 28 лютого 2014 року, письмові зауваження стосовно прийнятності та суті справи у частині, яка стосується скарг Сіренка про порушення статей 3, 5, 11 та 13 Конвенції.

Голова Секції також прийняв рішення надати пріоритет цій заяві за правилом 41. 2

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *