ОСТАННІ НОВИНИ

У Києві й далі підпалюють автівки (відео)

|

В ніч на 2 лютого у Києві згоріло ще 7 автомобілів –  у Дарницькому, Дніпровському та Оболонському районах міста.

Про це йдеться у повідомленні столичного управління Держслужби з  надзвичайних ситуацій. 

Перший виклик надійшов о 2:27, по вул. Бориспільській, 34-а у дворі 4-хповерхового будинку загорівся Daewoo Lanos.

Пожежа пошкодила моторний відсік, салон та лакофарбове покриття автівки.

Пізніше надійшло ще два виклики з Дніпровського району: о 3:18 на вул. Воскресенській, 8, де на узбіччі проїжджої частини дороги зайнялися відразу 3 автівки – Chevrolet Aveo, Renault Kengoo та ВАЗ-2107. Полум’ям пошкоджені моторні відсіки, салони, фари, колеса, вікна та лакофарбове покриття.

Окрім того по вул. Курнатовського, 5-б о 3:29 загорівся ще один Renault Kengoo.

“Попри старання рятувальників авто згоріло повністю. Таке трапилося через те, що очевидці запізно викликали пожежно-рятувальну службу”, – зазначили в ДержНС.

О 3:37 надійшло повідомлення про загоряння автомобіля по пр. Героїв Сталінграда, 12-ж.

“У дворі 16-типоверхового житлового будинку зайнявся автомобіль Lexus. Вогнем з палаючого авто понівечило й припаркований пору автомобіль Hundai. Внаслідок пожежі у Lexus-і попсовано салон, моторний відсік, передні колеса, фари, лакофарбове покриття. У іншому авто пошкоджено фарбу”, – зазначили рятувальники.

Наразі слідство з’ясовує, з якої причини сталися пожежі.

Як відомо, в ніч на 30 січня у Києві невідомі підпалили більше 20 автівок.   У Штабі нацспротиву заявили, що спалені у Києві автівки належали учасникам Євромайдану та  обвинуватили ДАІ у ігноруванні розслідування цих злочинів

Також у Штабі заявили, що ці дії є спланованою помстою передусім учасникам Автомайдану, які влаштовували акції під резиденцією Януковича та іншими маєтками чиновників.  

“Напрошується висновок, що саме міліція та даішники покривають підпалювачів, або навіть стоять за підпалами автівок громадян, які незгодні з діями влади”, – заявили у Штабі.

В ніч на 1 лютого  у центрі Києва підпалили авто представниці уряду Канади в Україні, а також активістки автомайдану Інни Царькової.

Окрім того активісти Автомайдану заявили про підпал в ніч на 1 лютого 8 своїх автівок

 

Вчора, 1 лютого, прес-служба МВС відзвітувала, що столична міліція затримала палія автомобілів у Києві.

«Близько 1 години ночі під час патрулювання житлового масиву «Виноградар», що в Подільському районі столиці, працівники міліції затримали громадянина, який підозрюється в умисному знищенні чужого майна. Побачивши патруль, двоє зловмисників почали тікати, проте один із них був затриманий нарядом міліції. Під час огляду у молодика було вилучено дві пластикові пляшки з горючою рідиною, ганчірки і запальничка. За словами затриманого, напередодні він і його приятель, якого зараз розшукують, отримали список з адресами та номерами машин, які необхідно було підпалити. За кожне виконане «замовлення» зловмисникам пообіцяли винагороду в 300 гривень», – повідомляють в МВС.

Затриманий заявив, що він є громадянином Грузії, прибув в Україну близько 2 місяців тому в пошуках роботи.

«Оскільки документів у молодої людини при собі не було, правоохоронці встановлюють його особу, у тому числі – за допомогою звернення до посольства Грузії в Україні», – повідомляють в МВС.

За фактом скоєння злочину відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України, що передбачає покарання за умисне пошкодження майна або знищення його шляхом підпалу.

Фото: Прес-служба МВС

Джерело відео  Kyiv Mns

dzgmvs

Українська  правда 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *