ОСТАННІ НОВИНИ

Кличко закликає підтримати акцію «Не бійся! Ти - українець!»

|

Наступного тижня опозиція вимагатиме у Верховній Раді перегляду “закону про амністію”. 

Про це під час інформаційного мітингу на Майдані Незалежності заявив лідер УДАРу Віталій Кличко.

“Ми будемо вимагати перегляду так званого закону про амністію, який після особистих погроз президента не змогли ухвалити без кнопкодавства. Його треба скасувати і ухвалити інший, який передбачатиме безумовне звільнення заручників”, – заявив Кличко.

“Влада робить, як сомалійські пірати – бере людей в заручники, а за свободу вимагає викуп”, – додав він.

За його словами, “якби не прихід Януковича до ВР 29 січня, вже минулого тижня ми б мали не лише закон про безумовну амністію, а й акт про повернення до Конституції 2004 року”.

“Минулий тиждень показав, що велика частина можновладців готова піти на поступки. Але мають силу і “яструби”, і головна їх зброя – страх і хаос, який вони хочуть посіяти у суспільстві”, – заявив Кличко.

За його словами, для того, щоб подолати страх і перемогти, необхідні захист Майдану і швидка взаємодія між усіма учасниками, “щоб не було жодних провокацій, вигідних владі”.

“Також  – організація загонів дружин для контролю за порядком на вулицях, у кожному місті і районі”, – зазначив Кличко.

Також він закликав активістів Майдану “повторити хвилю демонстрації сили – вийти під адміністрації та висловити свою позицію”.

При цьому Кличко анонсував акцію “Не бійся, ти – українець”, яка відбудеться по всій країні у понеділок 3 лютого о 12:00.

Як відомо, 29 січня депутати підтримали проект закону №4021-3 про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань, запропонований представником президента у парламенті Юрієм Мірошниченком. 

У ньому амністія “прив’язується до позитивної динаміки щодо розблокування будівель”, пояснював Мірошниченко, уточнивши, що державні установи мають бути звільнені і в Києві, і в регіонах.

В опозиції заявили, що Майдан не виконуватиме цих умов влади і не розійдеться, оскільки вимоги протестувальників не виконані. 

1 лютого закон був опублікований у парламентській газеті “Голос України”, але вступить в дію після заяви Генпрокурора Віктора Пшонки з підтвердженням про те, що мітингувальники звільнили адмінбудівлі і вулиці міст. Якщо протягом 15 діб цього не станеться, закон не набере чинності. 

Українська правда 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *