Опозиція: Законопроект "про заручників" ухвалили за допомогою шантажу

|

Так званий законопроект “про заручників” ухвалено за допомогою шантажу, шулерства та кнопкодавства, – заявляють в опозиції, повідомляє прес-служба “Батьківщини”.

Заяву підписали лідери опозиційних фракцій Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок. “29 січня Партія регіонів під орудою Януковича знову вдалася до прямого шантажу, відвертого шулерства та фальсифікацій при ухваленні законопроектів у Верховній Раді”, – йдеться в заяві.

В опозиції вказують, що “практично за тим же сценарієм, що й під час скандального голосування 16 січня, за допомогою примусу, тиску, фальсифікацій та шулерства “регіоналами”, комуністами і деякими позафракційними депутатами було ухвалено так званий закон про амністію №4021-3, а вірніше “закон про заручників””.

Під час голосування цього закону були зафіксовані масові випадки кнопкодавства, тобто голосування чужими картками, що порушує вимоги Конституції про необхідність особистого голосування народних депутатів.

В опозиції наголошують, що “персональну відповідальність за порушення конституційних норм несе Віктор Янукович”. Він “особисто прибув до парламенту та шляхом шантажу та залякування примусив свою фракцію, яка балансує на межі розколу, повернутися до сесійної зали та протягнути ухвалення закону “про заручників”, незважаючи на брак голосів”.

“Сьогодні всі маски скинуті і для всіх вже зрозуміло, що більшість у Верховній Раді, замість мирного врегулювання кризи та відновлення парламентаризму, продовжує нагнітання протистояння та практику фальсифікації законів”, – кажуть в опозиції. Як відомо, у Партії регіонів заявою привітали ухвалення закону про “амністію” і заявили, що “вожді опозиції перешкоджають мирному врегулюванню конфлікту”

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *