ОСТАННІ НОВИНИ

Янукович в Раді вгамовує своїх депутатів (оновлюється)

|

Віктор Янукович прибув у Верховну Раду на засіданні фракції Партії регіонів. Про це повідомляє кореспондент Української правди.

У супроводі охорони та деяких депутатів він близько 20:27 зайшов на засідання.

Він не відповів на питання кореспондента, зокрема і про те, коли буде введено надзвичайний стан.

Янукович має стурбований вигляд.

На засіданні також присутні Клюєв та Арбузов, Лукаш та все керівництво партії, повідомив Віталій Кличко.

За словами кореспондента Української правди, спілкування всередені відбувається на підвищених тонах.

За інформацією УП, президент вмовляє депутатів підтримати законопроект Мірошниченка.

“Або голосуємо Мірошниченка, або не голосуємо сьогодні”, – голосно заявив Янукович депутатам від ПР так, що було чутно в коридорі, де зібралися журналісти. 

У свою чергу депутат Андрій Шевченко надав свою оцінку тому, що відбувається у Раді:

“Поясню, що зараз в Раді. Янукович приїхав і намагається втримати свою фракцію від голосування за наш закон про `амністію`. Вирішальний момент!”

А депутат Леся Оробець додала, що “було 52 безіменних регіонала, що проголосували на своїй фракції підтримати наш законопроект про безумовну амністію”. “Тому й приїхав Янукович”, – пояснила вона.

За словами Оробець, “перелякані” депутати від Партії регіонів пишуть смсмки, що президент “грозиться розігнати Раду, не підпише скасування законів 16 січня і “рука не дрогне“.

 

Станом на 20:50 туди, де проходить засідання ПР, спустились лідери опозиційних фракцій.

 

 

Станом на 21:07, Кличко прямо на коліні написав записку, дав почитати Тягнибоку, той підписав. А потім показали її Яценюку, той її теж підписав. На їхнє прохання Вони попросили охорону передати записку Януковичу.

Після того, як Янукович залишив засідання, до нього прєдналися лідери опозиції і пішли на переговори.

Тим часом, члени фракції ПР станом на 21:48 знову залишили сесійну залу і попрямували до кінозалу ВР, який знаходиться у підвалі, на засідання фракції.

Станом на 21:56 Янукович повернувся до кінозали, де перебуває фракція Партії регіонів.

 

Як відомо, Верховна Рада другий день не може погодити закон про амністію.

У середу ввечері депутати Партії регіонів залишили залу засідань і пішли на нараду.

 

У Верховній Раді зареєстровано чотири законопроекти про амністію.

Автор проекту ” Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідувань і покарання осіб у зв`язку з подіями , які мали місце під час проведення мирних зібрань” – депутат – регіонал , представник президента в парламенті Юрій Мірошниченко. Тексту законопроекту на сайті немає.

27 січня був зареєстрований законопроект № 4021 депутата Леоніда Ємця (фракція “Батьківщина”), яким пропонується звільнити від кримінальної та адміністративної відповідальності осіб, які були учасниками масових акцій протесту, починаючи з 21 листопада 2013 року, за умови, що вчинені ними правопорушення пов`язані з масовими акціями протесту.

29 січня зареєстрований аналогічний законопроект під № 4021-2 депутата Юрія Дерев`янка (позафракційний), яким також пропонується заборонити збір, реєстрацію, накопичення, зберігання, адаптування, зміна, відновлення, використання та поширення персональних даних осіб, які були учасниками масових акцій протесту, що почалися 21 листопада 2013. Накопичені персональні дані підлягають знищенню в установленому законодавством порядку.

Обидва останніх законопроекти не містять умову про введення їх в дію після звільнення захоплених адмінбудівель. 29 січня зареєстрований законопроект № 4021-1 народних депутатів Дмитра Шпенова та Віталія Журавського (обидва – фракція Партії регіонів), згідно з яким учасники протестів , що не вчинили тяжкі злочини, потраплять під амністію після ліквідації барикад і звільнення приміщень. Опозиція наполягає на голосуванні законопроектів авторства Ємця або Дерев`янка.

Українська правда

Фото: П.Шеремет

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *