ОСТАННІ НОВИНИ

Кравчук розповів, що закон про амністію повинен враховувати звільнення адмінбудівель

|

Перший президент України Леонід Кравчук вважає, що закон про амністію потрібно ухвалити в тій редакції, яка передбачає звільнення зайнятих протестувальниками будівель і приміщень.

«Закон про амністію підготовлений. Я його читав. За нього потрібно проголосувати в такому варіанті, в якому він ухвалений, звільнивши після підписання закону захоплені приміщення, відмовитися від повалення влади», – сказав Кравчук на брифінгу в парламенті, повідомляють «Коментарі».

Він також зазначив, що ніхто не буде вимагати від людей залишити Майдан – йдеться тільки про захоплені адмінбудівлі.

Він також нагадав про право президента не підписувати закони, проголосовані парламентом на засіданні у вівторок.

«Всі домовленості, які були досягнуті, потрібно виконувати без винятку. У президента, до речі, є право не підписати закони, які сьогодні проголосовані. У нього є таке право, якщо його кинули через коліно», – пояснив перший президент.

Також він сказав, що готовий виступити гарантом домовленостей, якщо до нього звернуться влада і опозиція, передає «ИТАР-ТАСС».

«Вважаю, що криза може бути врегульована, але для цього потрібна чітка послідовність дій, а не так, як зараз – крок вперед, два кроки назад», – сказав Кравчук.

Як повідомляли «Коментарі», спікер Ради Володимир Рибак оголосив, що парламент продовжить роботу завтра у зв´язку з тим, що нардепи досі продовжують розробляти варіанти вирішення питання про амністію.

Фото: Наталя Ільїна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *