ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура переконує, що вбивають людей не силовики

|

У прокуратурі заявляють, що троє протестувальників і міліціонера убили зі зброї, яку не використовують ні спецпідрозділи МВС, ні Внутрішні війська.

Начальник відділу прокуратури Києва Олександр Харлов заявив, що за останні три дні у столиці “невстановлені поки що злочинці під час масових заворушень, користуючись загальною ейфорією, що охопила радикально налаштованих протестувальників, використовують вогнепальну зброю”.

Безпосередньо під час “масових заворушень” на вулиці Грушевського загинуло 2 людей – громадянин України та громадянин Білорусі, а 25 січня у лікарні від вогнепального поранення, отриманого 22 січня там же, помер мешканець Львівської області. Крім того, 24 січня у Голосіївському районі неподалік від гуртожитку був застрелений міліціонер.

Харлов заявив, що експертні дослідження показали, що в усіх випадках була застосована вогнепальна зброя, прилаштована для пострілів мисливськими патронами, знаряджених картеччю та кулями.

“Розслідування цих вбивств триває. Але вже на даному етапі, проведеними слідчими та процесуальними діями, у тому числі судово-балістичними експертизами, слідство повністю виключає можливість використання такої зброї спецпідрозділами органів внутрішніх справ та внутрішніх військ”, – заявив працівник прокуратури.

Харлов також заявив, що “отримані результати експертиз дають всі підстави вважати, що зазначені факти ураження людей вогнепальною зброєю стали наслідками цілеспрямованих дій невстановлених осіб, направлених на дестабілізацію обстановки в суспільстві, розпалювання протестних настроїв, а також вказують на організований та холоднокровних характер дій злочинців”.

“Для розкриття усіх цих зухвалих злочинів органами прокуратури та міліції проводиться колосальна робота. Винні у смерті людей не залишаться безкарними”, – запевнив прокурор.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *