ОСТАННІ НОВИНИ

У Луцьку сотні активістів провели попереджувальний страйк біля облдержадміністрації

|

23 січня під стінами Волинської облдержадміністрації відбувся попереджальний страйк від активістів луцького Євромайдану. Захід відвідало декілька сотень лучан. Про це Львівський портал повідомили у прес-службі Євромайдан.Луцьк

Розпочався страйк із богослужіння за вбитими та закатованими спецпідрозділом «Беркут» активістами. Священнослужителі закликали людей не здаватися та боротися за свою свободу, але не забувати про толерантність, адже пролиття крові ніколи не є добрим.

Представник Третьої Української Республіки  Володимир Бондар заявив, що після жахливого кровопролиття Майдан змінює свою тактику. Він закликав усіх лучан завтра, 24 січня, о 10 годині прийти на безстроковий страйк під стіни облдержадміністрації, який повинен перерости в загальнонаціональний. Цей страйк буде тривати до тих пір, поки не оголосять переобрання президента, не будуть притягненні до відповідальності ті, хто калічив та вбивав людей на Майдані у Києві. Страйкувати закликали людей у масках та касках.

Голова ВОО ВО «Батьківщина» Григорій Пустовіт розповів, що повернувся із Києва. За його спостереженнями там, на Майдані, залізна дисципліна і вважає, що така дисципліна повинна бути тут, на майдані у Луцьку.

Нині Євромайдан має кілька точок дислокації, відповідно він потребує максимальної кількості людей. Це: Волинська ОДА, Автомайдан (активіст має мати автомобіль), військова частина на вул. Лідавській, де люди стримують виїзд внутрішніх військ, яких хочуть відправити на Київ та Театральний майдан.

Страйкувальники вирішили відразу не розходитися і попрямували у напрямку до Театрального Майдану по проїжджій частині, чим тимчасово перекрили рух транспорту по проспекту Волі. Також люди закликали всіх лучан приєднуватися і не залишатися байдужими. Попереду колони майоріли Державний Прапор та Прапор УПА, а людей супроводжували міліціонери, які не стали перешкоджати людям.

Всезагальний страйк розпочинається у п’ятницю, 24 січня, о 10:00 біля Волинської обласної державної адміністрації.

Фото: Євромайдан.Луцьк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *