ОСТАННІ НОВИНИ

Любомир Гузар закликав народ, опозицію та владу до діалогу

|

Єпископ Української Греко-Католицької Церкви Любомир Гузар в ефірі Громадського телебачення закликав народ, опозицію та владу до діалогу, щоб захистити людей від кровопролиття.

За словами Л. Гузара ситуація в Україні зайшла в глухий кут тож потрібно шукати шляхи виходу.

«Мені здається, що наш народ і громадськість, і влада зайшли в тупик де одне одного не чують. Хтось не хоче говорити, а хтось не хоче чути… Якщо не вдасться діалогу то дуже важко розв’язати ситуацію в Україні яка склалася».

Колишній глава української греко-католицької церкви переконаний, що для дієвого діалогу важливі три речі: «Спілкування розумове, щоб співрозмовники почули одне одного. Розуміння одне одного. Та щире бажання шукати розлади».

«Необхідно спільно шукати правди, якщо цього нема то немає іншого способу розв’язати ситуації… Якщо нема такого бажання стається кровопролиття… Може того хтось хоче? Якщо буде справжнє бажання знайти розв’язок, ми зможемо спокійно дивитися вперед… Однак чи ми справді хочемо говорити один з одним?», – спитав Любомир Гузар.

Преподобний також зауважив, що потрібно захистити народ від терпіння та кровопролиття.

«Влада повинна пам’ятати, що вона є частиною народу. Це люди, яким поручено керувати, в повній відповідальності за добро всіх… Хто має відповідальність – несе тягар відповідальності і має відповідати… Якщо тіла вмерлих і забитих їм не взивають до сумління то потрібно чекати ще більшої кількості загиблих… Розв’язком ситуації має бути діалог і лише діалог. На мою думку він, ще не почався», – сказав Гузар.

Попри те Любомир (Гузар) запевняє, що почати діалог ніколи не є запізно. Він також висловив жаль, що його не було розпочато раніше, адже вдалось би запобігти цим трагедіям.

«Почати діалог ніколи не є запізно. Можливо, те що діалог не почався кілька тижнів тому, тому ми стали свідками цієї трагедії – людей позбавлено життя… Надія є. Можливість розв’язку є. Потрібно мати лише добру волю на те», – наголосив кардинал.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *