ОСТАННІ НОВИНИ

Траурна хода львів’ян прийшла до міліції із закликом перейти на бік народу

|

Сьогодні, 22 січня, центром Львова, від міської ради до головного управління МВС у Львівській області, пройшла мирна траурна хода. Понад сотня людей прийшли під головне управління міліції, аби закликати правоохоронців покаятись і перейти на бік народу.

Про це повідомляє кореспондент ІА ZIK.

На чолі колони йшли члени ГО «Меморіал» із своїми хоругвами, на яких були траурні чорні стрічки. Активісти почали свою траурну ходу для вшанування пам’яті жертв у Києві від міської ради. На львівському Євромайдані до них приєдналася ще сотня мітингувальників.

«Ми хочемо, аби міліція припинила вбивати наш народ. Нас вбивали за часів царя, під час комуністичного режиму, нам забороняли називатись українцями, забороняли нашу мову. Зараз наша нова влада, якій понад 20 років вирішила робити те ж саме. Вони вирішили, що можуть знущатися і проливати нашу кров. Ті люди, що зараз стоять на Майдані, герої. Їх потрібно підтримати, показати свою солідарність з ними. Людям, які загинули за нашу свободу в час незалежності, треба віддати шану», – звернувся до мітингувальників із сцени львівського Євромайдану голова ГО «Меморіал» Роман Гунда.

Він зазначив, що «Меморіал» оголошує нинішній день траурним, щоб вшанувати тих людей, які загинули у Києві, які лежать в лікарнях, які покалічені.

«Це не наша влада стріляє людей. Це роблять бандити. Це роблять не правоохоронці. Правоохоронці не стріляють в людей. Це роблять вбивці», – зазначив Роман Гунда і закликав до громадянської непокори і мирної боротьби.

«Мусимо показати, що ми нація, що хочемо бути вільними, жити у свобідній державі, у Європі, а не в Азіопі, куди нас запихає наша влада. Ми туди не хочемо. Закликаю боротись мирно, бо ми не маємо права у вільній Європі збройно виступати, але маємо право на мирний опір», – додав Роман Гунда.

Під стінами головного управління МВС Львівщини мітингувальники закликали міліцію стати на бік народу.

«Так не можна. Схаменіться. Станьте на бік народу. Перестаньте захищати бандитську владу. Вона все одно не буде довго», – закликали мітингувальники.

До людей вийшов начальник міліції Львівщини Олександр Рудяк. Він підкреслив, що не може говорити від імені усіх правоохоронців країни, однак може ручатися за міліціонерів Львівщини.

«Міліція Львівщини зараз докладає всіх зусиль, щоб в області був спокій. Запевняю, як і раніше, розгону львівського Євромайдану не буде», – сказав Олександр Рудяк.

Він також запевнив, що в області не будуть застосовуватись спецзасоби та зброя проти мітингувальників.

«Прошу всіх заспокоїтись і, щоб мирні акції протесту залишались мирними. Міліція Львівщини не воює проти свого народу», – заявив Олександр Рудяк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *