ОСТАННІ НОВИНИ

Самотнім львів’янам допомагають готуватись до Водохреща

|

Цієї неділі святкуватимемо завершальне свято циклу новорічно-різдвяних свят – Водохреща. Традиційно християни перебувають в процесі приготування до другого Святвечора. Працівники Львівського міського територіального центру допомагають своїм підопічним приготувати все необхідне для цього Святвечора. Про це інформує прес-служба ЛМР.

«В своїй щоденній роботі соціальні працівники Львівського терцентру ведуть роботу зі своїми підопічними по облаштуванню необхідного їм побуту та дозвілля. Власне, із наближенням свят виникає необхідність у допомозі нашим підопічним в приготуванні святкових страв, прибиранні домівки, і звісно, що працівники нашого терцентру радо в цьому сприяють», – розповів директор Львівського міського терцентру Віталій Брославський.

Львівський міський територіальний центр соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян, бюджетна установа підпорядкована управлінню соціального захисту Львівської міської ради, створено з метою забезпечення якісного та ефективного функціонування системи соціального обслуговування осіб літнього віку та одиноких непрацездатних мешканців Львова.

Охочі брати участь у заходах дозвілля Львівського міського терцентру можуть звертатись у відділення соціально-побутової реабілітації за тел.: 233 10 49.

Довідка

Напередодні Водохреща святкують «Голодну кутю», або другий Святий Вечір. Увесь цей день віруючі люди нічого не їдять — постять. Сідають вечеряти, коли вже засяє вечірня зоря. На вечерю подають пісні страви — смажену рибу, вареники з капустою, гречані млинці на олії, кутю та узвар. Після вечері всі кладуть свої ложки в одну миску, а зверху — хлібину, «щоб хліб родився».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *