ОСТАННІ НОВИНИ

Суд надалі продовжує тримати Власенка припнутим

|

Печерський райсуд Києва незаконно продовжив дію запобіжного заходу щодо захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка, який був накладений судом 12 листопада 2013 року. Про це повідомляє прес-служба об’єднаної опозиції «Батьківщини».

Зокрема, йдеться про грошову заставу у розмірі 20 мінімальних зарплат, що складає 22940 гривень. Також Сергій Власенко має повідомляти про зміну місця проживання та роботи, уникати спілкування з начебто постраждалою колишньою дружиною, здати закордонний паспорт та не виїжджати за межі Києва.

Перед цим Сергій Власенко просив суд відмінити накладені на нього обмеження. “Не було правових підстав для застосування обмежень 12 листопада… Немає ані юридичного, ані логічного сенсу продовжувати обмеження”, – зазначив Власенко. Він нагадав, що обмеження, накладені на нього судом, заважають йому виконувати обов’язки захисника лідера опозиції Юлії Тимошенко, а також функціональні обов’язки заступника голови партії “Батьківщина”, оскільки він є куратором Львівської області і обмежений у пересуванні Україною. “Ці обмеження містять штучні перепони, щоб я не зміг відвідувати Юлію Тимошенко, захисником якої я є”, – підкреслив Сергій Власенко.

Він також наголосив, що “сумлінно виконував” усі обмеження, накладені на нього судом, тому немає підстави задовольняти відповідне клопотання прокурорів. У зв’язку з сьогоднішнім рішенням суду Сергій Власенко не зможе відвідати з 13 по 16 січня Брюссель, куди його запросили керівники двох політичних груп Європарламенту для консультацій щодо справи Юлії Тимошенко.

Сергій Власенко також нагадав, що у Європейському суді з прав людини розглядається скарга Юлії Тимошенко, захисником якої він є.

Фото: Наталя Ільїна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *