ОСТАННІ НОВИНИ

Помічники Миколая у Львові рознесли подарунки для близько 3000 дітей

|

У рамках Всеукраїнської благочинної акції «Миколай про тебе не забуде!» 18 та 19 грудня помічники Св. Миколая рознесли подарунки для 3000 дітей з малозабезпечених сімей міста Львова.

Протягом тижня у Львівському Палаці мистецтв на Фабриці Святого Миколая панувала святкова та чарівна атмосфера: помічники Миколая пакували подарунки для дітей, до домівок яких Чудотворцю самостійно складно знайти дорогу в день Св. Миколая 19 грудня. Подарунки для дітей приносили львів’яни, гості міста, спонсори акції.

18 грудня близько 600 помічників Святого Миколая вирушили в дорогу, щоб рознести подарунки за адресами 3000 потребуючих дітей Львова. Помічники Миколая, одягнені в шапочки та із спеціальними ідентифікаторами  відвідали кожну домівку, стукаючи в двері та кажучи “Я від Святого Миколая! Він просив передати тобі цей подарунок.” Загалом маленьким львів’янам було рознесено більше 600 кілограм солодощів, 4023 іграшок, 1977 книг, 3557 журналів «Ангелятко», «Ангеляткова Наука», «Колосок» та «Колосочок», 3000 глазурованих сирків «Добряна», 2559 канцелярських виробів, 1400 гігієнічних засобів та безліч щирих посмішок.

Решта подарунків, які вдалось зібрати на фабриці цього року було передано: для дітей з села Полонична (Кам’янко-Буський район, 61 дитина віком  до 14р.); благодійному фонду «Карітас» для 50 дітей віком до 15 р.; для дітей з Турківської школи-інтернат (180 дітей); для дітей передані організаторам акції «Все для дітей» (для малечі з Бродівського районного добровільного товариства захисту дітей-інвалідів «Надія» (32 дитини), з дитячого будинку «Оріана» (27 дітей, м. Борислав), з багатодітних сімей по Липниківській сільській раді (31 дитина), з багатодітних сімей по Раденицькій сільській раді (29 дітей), з багатодітних сімей з села Чишки (12 дітей), з багатодітних сімей по Берегівській сільській раді (14 дітей), з багатодітних сімей по Малнівській сільській раді (22 дитини), з багатодітних сімей по Судово-Вишнянській міській раді (32 дитини),  з багатодітних сімей по Твіржанській сільській раді (3 дитини) (Мостиський район), з багатодітних сімей по Жовківському району ( 150 дітей)); для дітей з Кам’янко-Буського району ( с.Жовтанці- 46 дітей, с.Запитів- 33 дітей, с.Новий Яричів-38 дітей, с.Колодне- 27 дітей, с.Кам`янка-Бузька- 36 дітей); для дітей з інтернату (м.Сколе) 40 дітей; для дітей з малозабезпечених сімей ( 7 дітей) та дітей сиріт (2 дитини) з села Гаї (Пустомитівський район); для дітей з багатодітних сімей (11 дітей), з малозабезпечених сімей (5 дітей), неповносправні (4 дитини) з сіл  Чишки (Пустомитівський район) і Заставне (Золочівський район)

19 грудня під час святкової Акції в місті, яка традиційно відбувається в найбільш людних місцях Львова, волонтери вітали перехожих зі святом Миколая, даруючи їм цукерки, листівки і щирі посмішки.

Цього року волонтерами-помічниками Миколая у місті Львові стало 700 молодих людей, які допомагали роботі Канцелярії та Фабриці Св. Миколая, приймали участь в Пам-параді «Я помагаю Миколаю» 8 грудня та в святковій Акції в місті 19 грудня. Також до цьогорічної акції долучились троє волонтерів з Польщі та Австрії, які на даний час реалізують проекти Європейської Волонтерської Служби в рамках програми «Молодь в дії». Традиційно акцію підтримало багато приватних водіїв, які розвозили помічників Миколая у найвіддаленіші частини міста. Щиро дякуємо за допомогу!

Партнерами акції «Миколай про Тебе не забуде» 2012 року у Львові виступили Львівська Міська Рада, Львівський палац Мистецтв, IT-компанії SoftServe, Eleks та City Media Digital As, ТзОВ «Країна Ангелят», СТ «Міські інформаційні системи», видавництво «Друк на потребу», TEDxLNU, Галерея сучасного мистецтва «Дзиґа». Спонсором акції вже другий рік поспіль стала торгова марка «Добряна». Медіа партнери акції: газета «Львівська Пошта», веб-проект AfishaLviv.net, Молоде Радіо, молодіжний медіа-ресурс Stud-Times. Безкоштовний проїзд для волонтерів акції надали ЛКП  «Львівелектротранс».

Водночас велику вдячність висловлюють усім, хто долучився до акції цього року. «Спільними зусиллями нам вдалося створити свято та подарувати віру у чудо тим, хто цього справді потребує! Запрошуємо усіх охочих долучитися до акції «Миколай про тебе не забуде» в 2014 році!», – зазначають організатори.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *