ОСТАННІ НОВИНИ

Стало відомо чим займатимуться активісти Автомайдану і Євромайдану в січні

|

Активісти Автомайдану і Євромайдану мають намір в січні 2014 року провести серію пікетів біля будинків і офісів перших осіб країни. Про це йдеться в Плані дій Майдану на січень 2014 рік, текст якого мають «Коментарі».

Так, відповідно до плану, учасники Автомайдану планують провести пікети біля особистих апартаментів Президента України Віктора Януковича, прем´єр-міністра Миколи Азарова, генерального прокурора Віктора Пшонки, голови МВС Віталія Захарченка, генерального секретаря РНБО Андрія Клюєва, від яких залежить проведення розслідування справ щодо побиття мирних мітингувальників. Також протестні акції планується провести біля офісів перших осіб країни, як в Україні, так і за кордоном.

Водночас представники всеукраїнського народного об´єднання «Майдан» пообіцяли оприлюднити в зарубіжних ЗМІ інформацію про рахунки високопоставлених українських чиновників, а також організувати пікети біля будівель банків, де зберігаються їхні заощадження.

Крім того, активісти мають намір ініціювати створення спеціальної слідчої комісії у Верховній Раді України для проведення незалежного розслідування студентського Євромайдану 30 листопада, побиття мітингувальників, а також напади на журналістку Тетяну Чорновол.

Також у січні буде опублікований зведений список працівників «Беркута», які застосовували силу проти мітингувальників.

Крім цього,  учасники Євромайдану планують здійснювати громадський контроль у регіонах за діяльністю правоохоронних органів, судів і прокуратури, складати місцеві списки порушників закону, здійснювати кампанії морального осуду.

У разі невиконання вимог «Майдану» до 21 січня 2014 року, активісти обіцяють провести 22-24 січня активне пікетування резиденцій вищих посадових осіб.

Нагадаємо, що в неділю, 29 грудня, на столичному Майдані Незалежності пройшло шосте за рахунком Народне віче, на якому були присутні близько 50 тисяч осіб. Крім того, кілька тисяч мітингувальників вирушили до резиденції Віктора Януковича «Межигір´я» , а потім – до будинків інших вищих посадових осіб країни: прем´єра Миколи Азарова і спікера Володимира Рибака.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *