ОСТАННІ НОВИНИ

Міста-господарі «ЄвроБаскету 2015» отримали договори про проведення змагань

|

Місцевий організаційний комітет «ЄвроБаскет 2015» підписав Договори про співпрацю щодо підготовки та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу та передав їх до Донецької, Дніпропетровської, Львівської, Одеської, Харківської міських рад та Київської міської державної адміністрації. Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Договори визначають правовідносини між організатором та приймаючими містами ЄвроБаскету 2015 щодо всіх аспектів підготовки турніру і передбачають розробку цілої низки концепцій.

Основою для співпраці з містами-господарями є Угода про проведення турніру, укладена між Федерацією баскетболу України (ФБУ) та ФІБА Європа, а також Досьє заявки, до якого увійшли письмові гарантії приймаючих міст про усіляку підтримку проведення ЄвроБаскету 2015 в Україні. Місцевий організаційний комітет «ЄвроБаскет 2015» є офіційно уповноваженою ФІБА Європа та ФБУ структурою для забезпечення операційної частини підготовки та проведення турніру ЄвроБаскет 2015 в Україні.

«Ми ретельно опрацювали ці об’ємні документи. Вони регулюють питання підготовки транспортної, дорожньої, спортивної, готельної інфраструктури міст, промоції ЄвроБаскету 2015, а також належного рівня  безпеки, охорони правопорядку та медичного обслуговування під час турніру. Ми очікуємо, що найближчим часом міста підпишуть договори зі свого боку», – зазначив директор МОК «ЄвроБаскет 2015» Маркіян Лубківський.

«Хочу нагадати, що підписання такого договору ще не гарантує проведення турніру в місті. Однією з головних передумов проведення є наявність збудованої арени, яка відповідає усім вимогам ФІБА Європа», – підкреслив директор турніру.

Як повідомлялося раніше, проект договору з містами-господарями був обговорений під час семінару для приймаючих міст, що відбувся 15 листопада  цього року. До ЄвроБаскету 2015 готуються 6 українських міст, а турнір пройде на тих аренах, які будуть побудовані своєчасно та у відповідності до вимог ФІБА Європа.

Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *