ОСТАННІ НОВИНИ

Гідрометцентр попереджає про тумани і слабку видимість

|

Український гідрометеорологічний центр (Гідрометцентр) попереджає про тумани і слабку видимість 30 грудня. Про це повідомляє прес-служба Гідрометцентру.

“У найближчу годину з утриманням у першій половині дня 30 грудня на всій території України спостерігатиметься туман, видимість 200-500 м”, – наголошується в повідомленні. Звернемо увагу, 30 грудня в Україні без опадів, температура від +2 до +12.

Крім того, вночі та вранці 30 грудня в центральних, східних областях і в південній частині місцями туман, видимість 200-500 м.

Відзначимо, Україна має помірно-континентальний клімат, поступово змінюється із заходу на схід. Його визначає віддаленість від океанів, континентальної Євразії і переважно рівнинний характер території.

Лише вузька прибережна смуга Південного берега Криму характеризується субтропічним (середземноморського типу) кліматом.

По мірі зростання континентальності літо стає жаркішим, а зима більш холодна, і зменшується кількість опадів.

19 листопада 2013 р. в Києві завершився найдовший за 133 роки безморозний період, який тривав з 10 квітня. Він перевищив на вісім днів рекорд 1932 р. Деякі експерти відзначають, що погода в Україні перебуває на межі зміни кліматичного поясу, про що свідчить тенденція зміщення пір року, що спостерігається в останні роки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *