ОСТАННІ НОВИНИ

Українські водії зможуть подавати з авто сигнал "SOS" у випадку надзвичайної ситуації

|

Державне науково-виробниче підприємство “Об`єднання Комунар” розробило пристрій стеження і охорони “NaviLand”, який дозволяє за допомогою комп`ютерних пристроїв дистанційно отримувати доступ до інформації про свої транспортні засоби. Прилад також оснащений функцією “Тривожна кнопка” , яка дозволяє водієві подавати сигнал “SOS” із зазначенням місця та часу виникнення надзвичайної ситуації на сервер системи, а також на електронні адреси і мобільні номери довірених осіб. Про це УНН повідомили в прес-службі підприємства.

“Минулого року ми розробили пристрій стеження і охорони “NaviLand” , який дозволяє своїм абонентам з мобільного телефону, планшета або комп`ютера, підключеного до мережі Інтернет, в будь-якій точці земної кулі отримувати доступ до інформації про свої транспортні засоби через веб-сайт. На сьогоднішній день пристрій пройшов сертіфіцікацію в Укрчастотнагляді, всі необхідні перевірки та випробування і запущений у масове виробництво” , – зазначив генеральний директор підприємства Любомир Сабадош.

Основна функція пристрою – це визначення в режимі реального часу координат і параметрів руху транспортного засобу, на якому воно встановлене, а також передача отриманої координатно-часової інформації на сервер системи “Naviland”.

“На відміну від більшості пристроїв подібного класу, крім основної функції, зазначений прилад виконує також функцію охорони транспортного засобу від таких небажаних впливів як викрадення, евакуація, удар і зняття коліс. У разі виникнення будь-якої з перерахованих вище ситуацій пристрій негайно передасть на сервер системи, а також на мобільний телефон та E-mail власника транспортного засобу тривожне повідомлення. Функція “Тривожна кнопка” дозволяє водієві послати сигнал “SOS” із зазначенням місця та часу виникнення надзвичайної ситуації на сервер системи, а також на електронні адреси і мобільні номери довірених осіб”, – зазначили на підприємстві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *