ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські журналісти засуджують переслідування й репресії проти колег

|

Львівські журналісти підготували звернення до правоохоронців, суддів та влади загалом щодо переслідувань і побиття журналістів та вимагають справедливого розслідування усіх таких випадків.

Заява львівських журналістів щодо побиття Тетяни Чорновол:

«Ми, львівські журналісти одностайні у своїй оцінці побиття нашої колеги, громадської активістки, учасниці Євромайдану Тетяни Чорновол. Жорстока розправа (а не хуліганські дії, як це намагається подати влада) вчинена за активну позицію журналіста, і це неприпустимо в країні, де сповідують демократичні цінності.

Чи не щодня ми чуємо про нові випадки насильства проти співробітників ЗМІ та активістів Майдану. За час масових протестів у листопаді-грудні 2013 року в Києві постраждали понад 50 журналістів. Окрім перевищення повноважень, дії співробітників МВС, що підняли руку на співробітників ЗМІ, підпадають під статтю 171 Кримінального кодексу України – перешкоджання професійній діяльності журналістів. Проте ніхто з тих, хто бив журналістів, не покараний.

Сьогодні професійна журналістика стає небезпечною в Україні, а правоохоронні органи цілковито втратили довіру людей. Ми вимагаємо від правоохоронних органів і прокуратури оперативного і об’єктивного розслідування справи щодо побиття Тетяни Чорновол, оприлюднення імен можливих замовників і виконавців цього злочину, притягнення їх до відповідальності. Від суддів, які діють від імені України – справедливого вироку.

Ми вимагаємо, щоб міліція захищала, а не била журналістів. Ми, львівські журналісти – громадяни України, засуджуємо переслідування й репресії проти наших колег і всіх учасників акцій протесту. Ми кажемо «ні» будь-якому терору в Україні!»

Усі охочі львівські журналісти можуть поставити свій підпис тут: Facebook, бо за адресою: [email protected].

P.S. ЗА ЩО ПОБИЛИ ТЕТЯНУ ЧОРНОВОЛ?:

– Тут живе кат! Маєток міністра МВС Віталія Захарченко   

– Вандал Медведчук хоче ув`язнити Автомайданівців за паркан, за який повинен сісти сам

– Путін з Януковичем – 100% дерибан України

Україна понад усе!

– Піший похід на “Міжгір`я“. Результати тестування маршруту

Я піду на “Міжгір`я

СОЛДАТ ЯНУКОВИЧА. Тулуб готовий до виборів: запас арсенал зброї та дачі за кордоном

Царські справи. Дім, який Саша Янукович будує для Клюєва

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *